[H-verkko] Artikkelipyyntö: Bysantin tutkimus Suomessa -seminaari 23.3.2020 Helsingissä

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Loka 20 09:22:27 EET 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Bysantin tutkimus Suomessa -seminaari 23.3.2020 Helsingissä
--------------------------------------------
Kutsumme kaikki Suomessa Bysanttia tutkivat graduntekijästä emerita- ja emeritusprofessoreihin mukaan päivän mittaiseen seminaariin 23.3.2020. Päivän tavoitteena on koota yhteen mahdollisimman paljon Bysantin tutkijoita. Paikkana on Tieteiden talo Helsingissä.

Seminaaripaperit ovat 20 minuutin mittaisia eli noin 5 sivua (1,5 rivivälillä), kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti. Tavoitteena on julkaista paperit ja tähän on kaksi mahdollisuutta. Ne voidaan julkaista tiedettä popularisoivina artikkeleina kahdesti vuodessa ilmestyvässä Skholion-lehdessä tai sitten tieteellisinä vertaisarvioituina artikkeleina Acta Byzantina Fennica -julkaisussa. Aikatauluista sovitaan erikseen.

Pyydämme lähettämään 20.12.2019 mennessä max 250 sanan abstraktin. Seminaariesitys on 20 minuutin mittainen.

Bysantin tutkimuksen seura on rakentamassa sekä kotimaista että kansainvälistä Bysantin tutkimusta kokoavaa ja siitä tiedottavaa verkkosivustoa. Sen tavoitteena on paitsi esitellä tutkimusta myös edistää keskinäistä verkottumista ja esimerkiksi tutkimushankkeiden syntymistä.

Bysantin tutkimuksen seura ry. (BTS) on v. 1982 perustettu tiedeseura, jonka tarkoitus on edistää bysanttilaisen kulttuurin ja sen jälkivaikutuksen tieteellistä tutkimusta sekä niiden yleisempää tuntemusta Suomessa. BTS on sekä Suomen tieteellisten seurain valtuuskunnan että kansallisten Bysantin tutkimuksen seurojen muodostaman Association internationale des études byzantines jäsenjärjestö. Seura julkaisee tieteellistä vertaisarvioitua Acta Byzantina Fennica -lehteä muutaman vuoden väliajoin sekä jäsenille suunnattua yleistajuista Skholion-lehteä.

Lisätietoja:

paivi.salmesvuori at helsinki.fi
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Päivi Salmesvuori
paivi.salmesvuori at helsinki.fi
0445361038
http://www.protsv.fi/bts/

Ilmoitus vanhenee: 31.12.2019

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/bysantin-tutkimus-suomessa-seminaari-23-3-2020-helsingissa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko