[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Määräaikainen suunnittelija Kansalliskirjaston tutkimuskirjaston Mikkelin toimipisteeseen

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Loka 18 15:43:28 EET 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Määräaikainen suunnittelija Kansalliskirjaston tutkimuskirjaston Mikkelin toimipisteeseen
--------------------------------------------
Haemme Kansalliskirjaston tutkimuskirjaston Mikkelin toimipisteeseen

SUUNNITTELIJAA

määräaikaiseen työsuhteeseen, ajalle 20.1.2020–30.9.2021. Tehtävän aloitusaika on sovittavissa.

Suunnittelijana työskentelet Digitaalinen avoin muisti (DAM) -yhteishankkeen Kansalliskirjaston osuudessa, jossa kehitetään library lab -palvelukonseptia. Tavoitteena Kansalliskirjastossa on luoda uudenlainen palvelukokonaisuus, joka edistää aineistojen käytön jatkuvuutta tutkimusmenetelmien muuttuessa ja tuottaa aineistoa ja osaamista tätä varten.

Library lab -palvelussa on tarkoitus kehittää nykyisiä tutkijapalveluita vastaamaan datalähtöisen tutkimuksen tarpeita. Sinun tehtävänäsi projektissa on tehdä selvitys library labin palvelukokonaisuudesta, koordinoida toimenpidesuunnitelman tekoa, suunnitella labin toimintojen pilotointia, arvioida onnistumista ja jatkotoimia sekä viestiä tuloksista. Library lab –palveluun kuuluviksi alueiksi on ajateltu mm. humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen digitaalisen aineiston tarjoamista tutkijoille, aineistokokeilujen mahdollistamista ja käyttäjäfoorumin luomista.

Työskentelet yhteistyössä mm. Kansalliskirjaston digitaalisten ihmistieteiden, digitoinnin, tutkijapalveluiden ja kokoelmapalveluiden asiantuntijoiden kanssa sekä myös Kansalliskirjaston digitaalisten aineistojen erilaisten käyttäjäryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Projektin rahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastolta (Vipuvoimaa EU:lta 2014–20).

Työ edellyttää matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Sinulla on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja tutkimustoiminnan tuntemusta sekä luovaa ongelmanratkaisukykyä, erinomaiset yhteistyö- ja organisointitaidot, itsenäinen työtapa ja hyvä englannin kielen taito. Tehtävässä menestyäksesi tarvitset verkostoitumistaitoja ja eri näkökulmien yhteensovittamista. Eduksesi katsomme tieteellisen jatkotutkinnon, digitaalisuuden ja palvelukonseptoinnin ymmärtämisen, informaatiotutkimuksen opinnot tai työkokemuksen kirjasto-, arkisto- tai museoaloilta sekä viestintäosaamisen.

Tarjoamme sinulle hienon mahdollisuuden työskennellä ja kehittää uutta palvelukokonaisuutta ainutlaatuisessa ja innostavassa asiantuntijaorganisaatiossa. Tukenasi ovat tiedonhallinnan, tutkimuksen ja tietojärjestelmien osaajat.

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa -linkistä 2.12.2019 mennessä, liitäthän mukaan ansioluettelosi. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa.

Lisätietoja tehtävästä antavat suunnittelupäällikkö Minna Kaukonen minna.kaukonen(at)helsinki.fi, puh. 050 4155 450 ja palvelujohtaja Johanna Lilja johanna.e.lilja(at)helsinki.fi. Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa hr-koordinaattori Katariina Koistinen, katariina.koistinen(at)helsinki.fi.

Kansalliskirjasto vastaa kansallisen kulttuuriperinnön tallettamisesta, säilyttämisestä ja käyttöön saattamisesta. Kirjasto toimii tutkimuskirjastona erityisesti humanistis-yhteiskuntatieteellisillä aloilla ja on merkittävä kulttuuriperintödatan käyttöön asettaja. Strategiansa mukaisesti Kansalliskirjasto edistää avointa tiedettä ja digitalisaatiota. Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä. Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon. Kansalliskirjastolla on Mikkelin toimipisteessä neljään yksikköön kuuluvia toimintoja, ja muut kirjaston palveluyksiköt ovat Helsingissä. DAM-hanketta rahoittavat myös Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikkelin kaupunki ja Helsingin yliopisto sekä muutama yritysrahoittaja.

 
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Minna Kaukonen
minna.kaukonen at helsinki.fi
050 4155450


Ilmoitus vanhenee: 2.12.2019 klo 23:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/maaraaikainen-suunnittelija-kansalliskirjaston-tutkimuskirjaston-mikkelin-toimipisteeseen/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko