[H-verkko] Apuraha: Matkastipendin hakeminen – Elites and Generations: Finnish-Russian Conference

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Loka 12 12:46:48 EET 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi apuraha: 
--------------------------------------------
Matkastipendin hakeminen – Elites and Generations: Finnish-Russian Conference
--------------------------------------------
Elites and Generations -konferenssi
Pietari, 16.9.–18.9.2020
Konferenssipaikka: Pietarin Suomen instituutti ja Suomen pääkonsulaatti

Suomalaisten yliopistojen maisteri- ja tohtoriopiskelijat voivat hakea matkakuluihin 300 euron matkastipendejä, joilla haluamme innostaa suomalaisia tutustumaan Pietariin ja venäläisiin kollegoihimme. Haluamme tukea suomalaisten aloittelevien tutkijoiden erikoistumista suomalais-venäläisiin aiheisiin sekä edistää suomalaisten ja venäläisten verkostoitumista. Stipendit mahdollistaa Koneen Säätiön tuki.

Konferenssikokoontumisten lisäksi ohjelmassa on kaupunkikierros ja konferenssi-illallinen sekä mahdollisesti myös tutustuminen Venäjän valtion historian arkistoon. Stipendi on tarkoitettu korvaamaan viisumista, matkustamisesta, hotellista ja ruokailusta aiheutuvia kuluja.

Pietariin voi matkustaa valitsemallaan kulkuvälineellä, mutta Allegro-juna (https://www.vr.fi/cs/vr/fi/allegro) on helppo ja nopea vaihtoehto. Maksuton sähköinen viisumi ei toistaiseksi ole käytössä Allegrossa. Mikäli se ei ole käytössä vielä syksylläkään, Allegrolla matkustaville hankitaan Venäjältä viisumin pyyntökirje, jonka perusteella he hankkivat itse Suomesta maksullisen Venäjän-viisumin (esim. https://www.lahialuematkat.fi/viisumit/venaja). Konferenssiosallistumiseen oikea viisumityyppi on humanitaarisen viisumin alaluokka nimeltään tieteellis-tekninen viisumi.

Stipendinsaaja voi vapaasti valita ruokailupaikkansa ja hotellinsa (esim. https://www.booking.com/) sekä vastaa itse kaikista stipendisumman ylittävistä kuluista.

Stipendiä voi hakea, vaikka ei itse tarjoaisi esitelmää konferenssiin (erityisesti maisteriopiskelijat ja aloittelevat tohtorikoulutettavat). Stipendinsaajan ei tarvitse osata venäjän kieltä laajasti, mutta venäjän alkeiden osaaminen on eduksi. Konferenssissa pärjää mainiosti englannilla.

Stipendin hakemisen edellytyksenä on, että olet suomalaisen yliopiston maisteri- tai tohtoriopiskelija ja sinua kiinnostaa keisariajan (1809–1917) suomalais-venäläinen historia. Lähetä meille sähköpostiviesti, jossa kerrot muutamalla virkkeellä, kuka olet ja miksi haluaisit osallistua konferenssiin kuulijana tai esitelmöitsijänä. Liitä viestin oheen suositus ohjaajaltasi (yliopistonlehtori tai professori).

Stipendin saamisen ehtona on, että osallistut konferenssiin kaikkina kolmena päivänä (keräämme läsnäolijoiden nimilistan). Stipendi maksetaan tilillesi heti konferenssin jälkeen jälkikäteisenä kulukorvauksena. Stipendin saaneiden tulee lisäksi 1.9.2020 mennessä valmistaa lyhyt ennakkotehtävä: internet-lähteiden perusteella laadittu puolen sivun pituinen englanninkielinen opastusteksti kohteesta, jonka tulemme näkemään kaupunkikierroksella. On tärkeää merkitä tekstiin lähteet. Saat esitellä kohteen paikan päällä, ja tekstit kootaan suomalaisille jaettavaksi monisteeksi.

Haku päättyy 1.3.2020. Päätökset tulevat 15.4.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakemukset: alex.snellman at outlook.com

Voit tutustua Keisariaika-verkoston toimintaan:
https://keisariaika.wordpress.com/
Kielestä ja politiikasta lue lisäksi:
https://koneensaatio.fi/keisariaika-tutkijaverkosto-luo-uusia-yhteyksia/

 
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Alex Snellman
alex.snellman at outlook.com
https://keisariaika.wordpress.com/

Ilmoitus vanhenee: 15.4.2020

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/matkastipendin-hakeminen-elites-and-generations-finnish-russian-conference/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko