[H-verkko] Esitelmät ja keskustelutilaisuudet: Kirjailta: Punaisten lyhtyjen Helsinki

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Maalis 28 20:10:58 EET 2019


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Kirjailta: Punaisten lyhtyjen Helsinki

4.4.2019 klo 17:30 -  klo 19:00 Tieteiden talo https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Kirkkokatu+6%2C+Helsinki%2C+Suomi
--------------------------------------------
Tervetuloa Historiallisen Yhdistyksen kirjailtaan Tieteiden talolle! Tilaisuus on avoin kaikille.
Teoksen kirjoittajat Iisa Aaltonen ja Elina Maaniitty keskustelevat kirjan sisällöstä. Tilaisuudessa on mahdollista ostaa teosta.

Matka pääkaupunkimme menneisyyden vaietuille kujille, hämäriin porttikäytäviin, bordelleihin ja salakapakoihin.

Kirja käy läpi prostituution historiaa Helsingissä eri aikakausina. Runsaat aikalaiskuvaukset ja tapausesimerkit kertovat ihmisistä paheksutun ja monimuotoisen ilmiön takana.

1700-luvun puolivälissä Viaporin linnoitustyömaa toi kaupunkiin runsaasti uusia asukkaita, ja suuri sotilasväestö kasvatti markkinoita prostituutiolle.
1800-luvun loppua kohden ilmiö eli eräänlaista kokoistuskauttaan. Helsinkiin muutti aina Tukholmasta saakka säätyläismiehiä palvelevia yläluokkaisia prostituoituja. Myös moni Helsinkiin saapunut, tavallisista maalaisoloista tullut nuori nainen ajautui elättämään itsensä seksin myynnillä.
Vaikka kaikkien sosiaaliryhmien miehet vierailivat prostituoitujen luona, yleisintä se oli ylemmissä luokissa ja erityisesti ylioppilaiden keskuudessa.
1900-luvulla sota-ajat lisäsivät prostituution tarjontaa, mutta vuosituhannen loppua kohti ilmiö alkoi jo kadota katukuvasta, kunnes Neuvostoliiton hajoaminen toi Helsingin kaduille prostituutioon uuden aallon.

Historiallinen Yhdistys on perustettu vuonna 1890. Historiallinen Yhdistys toimii pitämällä kokouksia, järjestämällä esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, organisoimalla opintotoimintaa, toimittamalla julkaisuja, sekä edistämällä historiantutkimuksen asiaa muilla sopiviksi katsomillaan tavoilla. Tilaisuudessa on mahdollisuus liittyä Historiallisen Yhdistyksen jäseneksi.

 


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Kaisa-Leena Rahikka
kaisarahikka at gmail.com
https://www.facebook.com/events/262807431325705/

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/kirjailta-punaisten-lyhtyjen-helsinki-2/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko