[H-verkko] Artikkelipyyntö: Elokuvalehti ZOOM – Yleinen kirjoituskutsu

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Maalis 26 10:23:23 EET 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Elokuvalehti ZOOM – Yleinen kirjoituskutsu
--------------------------------------------
Hyvät elokuvain ystävät,

Olemme elvyttämässä 1980-luvulla syntynyttä ja koomaan 2010-luvulla vajonnutta turkulaista elokuvalehteä, ZOOMia, nyt entistä ehompana. Tällä erää olemme luomassa aiempaa kunnianhimoisempaa ja laajempaa elokuva-aiheista yleisaikakauslehteä vanhan kausijulkaisun sijaan. Lehtemme tarkoitus on toimia piristysruiskeena Turun elokuvakulttuurille. Vaatimattomana esikuvanamme toimii Cahiers du cinéma. Missionamme on tehdä epämuodikkaasti ja ajan henkeä uhaten perinteinen paperinen lehti.

Tämä on yleinen kirjoituskutsu tämän vuoden ZOOM-lehden ensimmäiseen numeroon; Toivomme lukuisia hyviä juttuja. Muoto on vapaa.

Ensimmäisen lehden teemoina ovat laajasti Turun elokuvakulttuuri, ja myös yleisemmin Elokuva, ilman mitään spatio-temporaalisia rajoitteita – kyseessä siis elokuva eräänä ikuisten tosiasiain transsendentaalina ehtona, seitsemäntenä taiteena. Tämä rajaus mahdollistaa miltei aiheen kuin aiheen, yhteisenä nimittäjänä vain elokuva, edes jollain tavalla.

Annamme avuksenne esimerkin. Jos omistat koristeellisen putkitelevision, ja olet siitä joskus ennen digiaikaa katsonut elokuvan, mutta nyt käytät putkitelevisiota yksinomaan huonekasvin uskollisena alustana, voit kirjoittaa jutun keskittyen tuon huonekasvin oletettavasti vilkkaaseen hengenelämään. Tai voit kertoa rakkaustarinasi, joka lähti roihuun elokuvateatterissa. Voit myös kirjoittaa audiovisuaalisen runon (mitä se ikinä tarkoittaakaan – vain taivas ja kirjallinen esitysmuoto ovat rajana!). Tangeeraus riittää. Elokuva saa olla taustalla.

Näitkö elokuvan, joka herätti ajatuksia elämästä ja/tai kuolemasta? Päästä siis sisäinen ebertisi tai bazinisi valloilleen ja tule kirjoittamaan täräyttävää analyysiä elävistä kuvista. Vai onko omakohtaisia kokemuksia Turusta ja/tai sen elokuvista? Perspiroi aikalaiskokemuksesi paperille. Kehitysehdotuksia ja -ideoita otetaan vastaan, niin lehden sisältöön kuin muotoonkin liittyen. Olemme avoimia elämälle ja elokuvalle!

Toistaiseksi emme pysty valitettavasti maksamaan kirjoittajille palkkioita. Vuoden ensimmäinen numero ilmestyy syksyllä. Lehden toimittamisesta ja julkaisusta vastaa elokuvakerho Kinokopla, ja lehteä jaetaan pääosin Kinokoplan näytöksissä ja tapahtumissa. Lehdet tulevat olemaan myöhemmin saatavilla myös sähköisessä muodossa.

Kirjoitusten deadline on 26.5. Lähetäthän valmiin tekstisi word-tiedostona (.doc- tai .docx-muodossa).

Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan, ota meihin yhteyttä! Toivomme yhteydenottoa jo ennakkoon, jotta voimme paremmin suunnitella tulevaa lehteä, mutta voit lähestyä suoraan myös valmiilla tekstillä.

Päätoimittajat päättävät aina jutun julkaisemisesta.

Olkoon ääni ja kuva kanssanne yhteen liittyneet!

 

Rakkaudesta elokuvaan,

Zoomin päätoimittajat, Ville Kukkonen & Axel Ojala

Zoomin toimitus zoomlehti at gmail.com

elokuvakerho Kinokopla est. 1965

http://www.kinokopla.fi/

Kinokopla on turkulainen kaikille avoin elokuvakerho. Ydintoimintaamme ovat keväiset ja syksyiset elokuvasarjat. Niiden lisäksi järjestämme muita näytöksiä ja elokuviin liittyviä tapahtumia.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Ville Kukkonen
zoomlehti at gmail.com
http://www.kinokopla.fi/

Ilmoitus vanhenee: 31.5.2019

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/elokuvalehti-zoom-yleinen-kirjoituskutsu/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko