[H-verkko] Apuraha: Antiikin ja keskiajan Rooman johdantokurssi Suomen Rooman-instituutissa 9.9.–6.10.2019

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Maalis 1 12:09:31 EET 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi apuraha: 
--------------------------------------------
Antiikin ja keskiajan Rooman johdantokurssi Suomen Rooman-instituutissa 9.9.–6.10.2019
--------------------------------------------
Antiikin ja keskiajan Rooman johdantokurssi 

Suomen Rooman-instituutissa

9.9.–6.10.2019

Suomen Rooman-instituuttia ylläpitävä Säätiö Institutum Romanum Finlandiae järjestää 9.9.–6.10.2019 antiikin ja keskiajan Rooman johdantokurssin Villa Lantessa Roomassa. Kurssin vetäjinä toimivat Suomen Rooman-instituutin johtaja, prof. Arja Karivieri ja instituutin tutkijalehtori.

Kurssin aikana perehdytään Rooman historiaan, kaupungin ja sen lähialueen kehitykseen ja sen muistomerkkeihin, tutkimuksen lähteisiin ja metodeihin sekä niin menneeseen kuin nykyiseenkin aineelliseen kulttuuriin. Kurssi vastaa kymmenen opintopisteen laajuista yliopistollista opintosuoritusta. Sen korvaavuus on varmistettava omasta yliopistosta. Opiskelijoille jaetaan kurssin lopuksi kirjallinen kurssitodistus.

Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita etenkin antiikista ja sen jälkivaikutuksesta keskiajalla ja myöhemmin ja suorittavat aineopintoja jossakin seuraavista aineista: arkeologia, historia, klassillinen filologia (tai vastaava) ja taidehistoria. Kurssille valitut saavat stipendin (€ 850) ja ilmaisen majoituksen Villa Lantessa.

Kurssille haetaan täyttämällä ja lähettämällä hakukaavake 31.3.2019 klo 16 mennessä osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/755712510B21F9C0 (linkki myös instituutin verkkosivuilla). On tärkeää perustella tiiviisti, miksi haluaa kurssille ja mikä merkitys juuri Roomassa opiskelulla on omalle opinto- ja tutkimussuuntautumiselle. Hakemuksen liitteenä toimitetaan tuore opintorekisteriote.

Mahdolliset suositukset voi opiskelija pyytää toimitettavaksi sähköpostitse suoraan säätiön asiamiehelle.

Lisätietoja säätiön asiamies Harri Kiiskiseltä (asiamies[at]irfrome.org) ja Suomen Rooman-instituutin kotisivuilta: http://irfrome.org/.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Harri Kiiskinen
asiamies at irfrome.org
050 576 2355
http://irfrome.org/

Ilmoitus vanhenee: 31.3.2019 klo 16:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/antiikin-ja-keskiajan-rooman-johdantokurssi-suomen-rooman-instituutissa-9-9-6-10-2019/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko