[H-verkko] Näyttelyt: Lucas Cranach – renessanssin kaunottaret

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Heinä 8 12:15:52 EEST 2019


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Lucas Cranach – renessanssin kaunottaret

26.9.2019 -  Sinebrychoffin taidemuseo, Bulevardi 40, 00120 Helsinki https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Sinebrychoffin+taidemuseo%2C+Helsinki%2C+Suomi
--------------------------------------------
Lucas Cranach − Renessanssin kaunottaret -näyttely avautuu Sinebrychoffin taidemuseossa syyskuun loppupuolella 2019. Näyttely on suuren saksalaisen renessanssimestarin Lucas Cranach vanhemman (1472−1553) ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa. Sinebrychoffin taidemuseon tuottamaan ja vain Helsingissä nähtävään näyttelyyn tulee esille maalauksia ja grafiikkaa, noin 30 teosta, eurooppalaisten museoiden kokoelmista. Puulle maalatut, jo 500-vuotiaat teokset ovat museoidensa aarteita ja harvoin lainattavissa. Näyttely on esillä Sinebrychoffin taidemuseossa 26.9.2019 – 5.1.2020.

Näyttely esittelee maalauksia ja grafiikkaa eurooppalaisten museoiden kokoelmista. Suomen ainoat Lucas Cranach vanhemman maalaukset ovat Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmissa. Nämä teokset, Nuoren naisen muotokuva (1525) ja Lucretia (1530), ovat näyttelyn lähtökohtina. Ne edustavat taiteilijan tuotannossa suosittuja aiheita, naismuotokuvia ja alastomia kaunottaria kuvattuna omaperäisellä, tunnistettavalla tyylillä. 

Cranachin arvoitukselliset ja kiehtovat maalaukset ovat puhutelleet taiteilijoita kautta aikojen. Tunnetuimpia lienevät Picasson tulkinnat, joista näyttelyssä on esillä muutama esimerkki grafiikan puolelta. Tämän päivän näkökulman Cranachin teoksissa kuvattuihin upeisiin koruihin tarjoavat saksalaisten korutaiteilijoiden näyttävät teokset.

Lisätietoja näyttelystä:
museonjohtaja Kirsi Eskelinen, p. 0294 500 490, kirsi.eskelinen(at)siff.fi
amanuenssi Claudia de Brün, p. 0294 500 468, claudia.debrun(at)siff.fi


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Kirsi Eskelinen
kirsi.eskelinen at siff.fi
0294 500 490
https://sinebrychoffintaidemuseo.fi

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/lucas-cranach-renessanssin-kaunottaret/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko