[H-verkko] Arvosteltavaksi: Vain parasta kansalaisille

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ma Helmi 4 14:02:05 EET 2019


Agricola - Suomen humanistiverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X). Jos haluat arvostelukappaleen lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com> ilmoita kirjan nimi ja kustantaja sekä oma postiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Paavo Oinonen: Vain parasta kansalaisille – yleisradiotoiminta julkisena palveluna. Capsa Historiae II. Kulttuurihistorian seura, Turku 2019.
Sivuja 202. ISBN: 978-952-68776-2-4

Niin Suomen Yleisradion kuin muidenkin kansallisten yleisradioiden esikuvaksi muodostui Britanniassa vuonna 1922 toimintansa käynnistänyt BBC. Eurooppalaisten yleisradioiden toimintaperiaatteiksi valautuivat yleishyödyllisyys, puolueettomuus ja valtio-omistajuus. Näiden ohjelmatoimintaa alettiin kutsua julkiseksi palveluksi. Palvelun ajatuksen ihanteellisuus kytkeytyi demokraattisten kansalaisyhteiskuntien rakentamiseen ja vaalimiseen.

Mitä tarkoittaa eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden julkinen palvelu? Mistä palvelun ajatus kumpusi? Tämä kirja vastaa näihin kysymyksiin ja selvittää, mikä yleisradioiden toimintaperiaatteissa on pysynyt, mikä on muuttunut ja miltä niiden tulevaisuus näyttää. Julkisen palvelun käsitettä vertaillaan yleisradioiden ja muiden joukkoviestinten kesken, mutta keskiössä on vuonna 1926 perustettu Suomen Yleisradio.
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, joten jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen, jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista myös muussakin julkaisussa – muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina sekä tallentuu "Agricolan kirja-arvostelut" julkaisun sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/.


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20190204/50333bbd/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko