[H-verkko] Muut ilmoitukset: Museoliiton syyskauden koulutukset

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Elo 7 09:39:06 EEST 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi muut ilmoitukset: 
--------------------------------------------
Museoliiton syyskauden koulutukset
--------------------------------------------
Paikat Museoliiton syyskauden koulutuksiin ovat varattavissa!
Esinetuntemus museossa järjestetään Helsingissä ja Vantaalla 22.-23.8.2019
Koulutus tarjoaa perusteet ja ajankohtaista tietoa museotyössä tarvittavasta esinetuntemuksesta ja -tutkimuksesta. Koulutus on suunnattu kaikille esinekokoelmien parissa työskenteleville.

Ensimmäisenä päivänä tarkastellaan esinetutkimusta yleisesti, esinettä osana kokoelmaa ja kokoelmakarttaa, esimerkkejä esinetutkimuksesta sekä merkitysanalyysiä työkaluna. Lisäksi kuullaan pitkän linjan kokoelma-ammattilaisten ajatuksia kokoelmatyössä tarvittavasta osaamisesta ja sen saavuttamisesta sekä keskustellaan osaamisen kehittämisestä esinetuntemuksessa. Toinen päivä vietetään esineiden äärellä Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskuksessa Vantaalla. Päivän ohjelma keskittyy konkreettiseen esinetuntemukseen ja aiheina ovat muun muassa erilaisten materiaalien tunnistaminen, tyylihistoria sekä esineiden käsittely, säilytys ja elinkaari. Lisäksi tarkastellaan esineisiin liittyviä eettisiä näkökulmia.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tästä. Huomioi, että paikkoja toisen päivän ohjelmaan on rajoitetusti. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.8.2019.
Museonjohtajapäivät järjestetään Porvoossa 29.-30.8.2019
Päivät järjestetään Porvoon museoiden, Suomen museonjohtajat ry:n ja Suomen museoliiton yhteistyönä. Puheenvuoroissa pureudutaan kulttuurimatkailun kehittämisen kysymyksiin, organisaatio- ja henkilöstöjohtamisen ajankohtaisiin teemoihin ja saadaan kuulla alan tuoreimmista hankkeista. Kulttuurimatkailun käytännön puolta päästään kokemaan Stensbölen ja Haikon kartanoissa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tästä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.8.2019.
Seinätön museo -mobiilioppaan peruskoulutus järjestetään 11.9.2019 Helsingissä
Momeo Oy:n Jean Smedman ja Paavo Hynynen esittelevät Seinätön museo -oppaiden rakentamista Suomen museoliiton toimistolla.

Koulutuksen tavoite

Seinättömän museon ylläpitotyökalun — Tarinatallentimen — käyttökoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille riittävät valmiudet omien mediaoppaiden tekemiseen.

Koulutuksessa käydään yksityiskohtaisesti läpi koko mediaoppaan tekeminen Tarinatallentimella ja harjoitellaan käytännössä, kuinka oppaan ulkoasu muokataan sopivaksi ja miten erilaisia rakenteita voidaan hyödyntää mediaoppaissa.

Koulutus on tarkoitettu Suomen museoliiton jäsenmuseoille ja se on maksuton. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tästä. Mukaan mahtuu 10 henkilöä. Ilmoittautuminen päättyy 8.9.2019.
Museolehtoripäivät järjestetään 17.-18.9.2019 Helsingissä
Joka toinen vuosi järjestettävät Museolehtoripäivät kutsuvat Helsinkiin yleisötyön ja pedagogian parissa työskentelevät museoammattilaiset. Vuoden 2019 päivien yläteemana on museon ja yleisösuhteen muutos. Museot heijastelevat toimintaympäristöjensä muutoksia. Millaisia museon yleisöt ovat tänä päivänä ja millainen suhde museolla on yleisöihinsä? Millaisten yhteisöjen kanssa museo toimii? Millaisia uusia toimintatapoja yhteiskunnan ja toimintaympäristön muutos on synnyttänyt?

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tästä. Ilmoittautuminen päättyy 9.9.2019.

Tulossa:

	Euro enemmän -seminaari 23.9.2019 Helsingissä

	Taidemuseopäivät 7.-8.10.2019 Helsingissä

	Näyttelycafé 12.-13.11.2019 Riihimäellä


Museoliiton koulutuskalenteria päivitetään jatkuvasti, ja uusia koulutustilaisuuksia tulee mukaan ohjelmaan. Seuraa koulutuskalenteria ja olet ajan tasalla Museoliiton tapahtumista.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Helena Piipponen, yhteistyökoordinaattori
helena.piipponen at museoliitto.fi
+358 444 300 701
http://www.museoliitto.fi

Ilmoitus vanhenee: 10.9.2019

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/museoliiton-syyskauden-koulutukset/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko