[H-verkko] Artikkelipyyntö: ”Eurooppa”-teemanumero (Ennen&Nyt 1/2020)

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Huhti 9 10:13:23 EEST 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
”Eurooppa”-teemanumero (Ennen&Nyt 1/2020)
--------------------------------------------
Avoin kirjoittajakutsu: Eurooppa

Ennen & nyt (www.ennenjanyt.net) on Julkaisufoorumin luokituksessa 1. tason tieteellinen aikakauskirja, joka julkaisee referee-artikkeleita, katsausartikkeleita ja kirja-arvosteluja. Julkaisu pyrkii seuraamaan uusia, ajankohtaisia ja ajankohtaistuvia tutkimussuuntauksia historiassa ja sen lähitieteissä. Ennen & nyt on täysin open access -julkaisu, eli sekä artikkelien julkaiseminen että niiden lukeminen on ilmaista. Lehden päätoimittaja on FT Lauri Keskinen.

Ennen & nyt kutsuu kaikkia historian tai yhteiskuntatieteiden tutkijoita, jotka tutkimuksissaan käsittelevät Eurooppaa, tarjoamaan artikkeleita julkaistavaksi aikakauskirjan Eurooppa-teemanumerossa (1/2020, helmi-maaliskuu 2020). Artikkelien ajallisen painopisteen toivotaan olevan nykyisyydessä tai lähihistoriassa (1900-luku ja 21. vuosisata), minkä ajallisen rajauksen sisällä artikkelien teemoille, lähestymistavoille, aineistoille tai menetelmille ei aseta erityisiä rajoituksia. Tavoitteena on, että Eurooppa-teemanumero toisi esille tutkijakentän moniäänisyyttä niin valittujen aiheiden, näkökulmien, aineistojen kuin menetelmienkin osalta.

Teemanumeroon kirjoittamisesta kiinnostuneita pyydetään lähettämään enintään 250 sanan mittainen abstrakti 31.5.2019 mennessä teemanumeron vierailevalle toimittajalle, erikoistutkija, dosentti Kimmo Elolle (kimmo.elo at utu.fi). Saatekirjeessä pitää ilmoittaa kirjoittajan/kirjoittajien yhteystiedot sekä tieto, onko kyseessä vertaisarvioitavaksi tarkoitettu artikkeli, lyhyempi katsausartikkeli tai kirja-arvostelu.

Teemanumeroon tarjottavat tekstit voivat olla suomen lisäksi englanniksi tai ruotsiksi.

Teemanumeron toimitusneuvosto valitsee ehdotuksista ne, jotka parhaiten sopivat teemanumeron kokonaisuuteen. Julkaistavat artikkelit käyvät läpi ulkopuolisen arvioinnin (referee-menettely), katsaukset ja kirja-arvostelut arvioidaan toimitusneuvoston toimesta. Numeroon valittujen artikkelien kirjoittajille toimitetaan tarkemmat ohjeet ja aikataulut kesäkuussa 2019.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Kimmo Elo
kimmo.elo at utu.fi
http://www.ennenjanyt.net/

Ilmoitus vanhenee: 1.6.2019

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/eurooppa-teemanumero-ennennyt-1-2020/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko