[H-verkko] Esitelmät ja keskustelutilaisuudet: Schuman-seuran syyskokousesitelmä ”Onko Eurooppa jäämässä Yhdysvaltojen ja Venäjän pelinappulaksi?”

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Marras 26 09:54:03 EEST 2018


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Schuman-seuran syyskokousesitelmä ”Onko Eurooppa jäämässä Yhdysvaltojen ja Venäjän pelinappulaksi?”

7.11.2018 klo 18:00 -  klo 20:00 Turun Siirtolaisuusinstituutti, luentosali https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Eerikinkatu+34%2C+Turku%2C+Suomi
--------------------------------------------
Schuman-seuran yleisölle avoin syyskokouksen yhteydessä järjestetään perinteisesti syyskokousesitelmä, jonka teema käsittelee Euroopan kulloinkin ajankohtaisia kysymyksiä.

Vuoden 2018 syyskokousesitelmä järjestetään keskiviikkona 7.11.2018 klo 18.00-n. 20 (kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen), paikkana Turun Siirtolaisuusinsituutin luentosali (käyntiosoite: Eerikinkatu 34, sisäpihan puoli, B-rappu, 2.krs). Vuoden 2018 syyskokousesitelmän teemana on:

Onko Eurooppa jäämässä Yhdysvaltojen ja Venäjän pelinappulaksi?

Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi vuonna 2016 on muuttanut Yhdysvaltojen ulkopolitiikan painopistealueita, lisännyt jännitteitä Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä sekä vähentänyt kansainvälisen järjestelmän ennakoitavuutta. Myös Venäjä on viimeisen kymmenen vuoden aikana toiminut yhä aggressiivisemmin oman vaikutusvaltansa lisäämiseksi, mikä on lisännyt epävakautta EU:n lähialueilla. Samaan aikaan globaalit megatrendit ja kriisit vaatisivat multilateraalia yhteistyötä, mutta sisäisesti riitaisa ja ulkoisesti heikko EU ei ole uskottava kansainvälinen toimija.

Mitkä ovat Euroopan pelitilat Yhdysvaltojen ja Venäjän ristipaineessa? Millaista Eurooppaa Yhdysvallat haluaa? Mitkä ovat Venäjän intressit? Näistä ja monista muista EU:n tulevaisuuden kannalta polttavista kysymyksistä alustavat tutkimusjohtaja Markku Kivinen (Aleksanteri-instituutti) ja tutkija Ville Sinkkonen (Ulkopoliittinen instituutti). Alustusten jälkeen keskustelua jatketaan yhdessä yleisön kanssa Schuman-seuran puheenjohtaja Kimmo Elon johdolla.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan Euroopan ajankohtaisista tulevaisuusteemoista!


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Anna Eskola
sihteeri at schuman-seura.fi
http://www.schuman-seura.fi/?post_type=event&p=1743

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/?post_type=event&p=36136
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko