[H-verkko] Artikkelipyyntö: CFP: Variantti-kollokvio 2018: VALTAVIRTAA JA HILJAISIA SIGNAALEJA – Tieteellinen editointi ja tekstuaalitieteet tänään (Helsinki, 27.11.2018)

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Marras 4 09:01:54 EEST 2018


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
CFP: Variantti-kollokvio 2018: VALTAVIRTAA JA HILJAISIA SIGNAALEJA – Tieteellinen editointi ja tekstuaalitieteet tänään (Helsinki, 27.11.2018)
--------------------------------------------
Variantti-verkoston yhdestoista vuosikollokvio järjestetään Helsingissä tiistaina 27.11.2018 teemalla

VALTAVIRTAA JA HILJAISIA SIGNAALEJA – Tieteellinen editointi ja tekstuaalitieteet tänään

Kollokvioon voi osallistua itselleen ajankohtaisella editointiin tai tekstuaalitieteisiin liittyvällä esitelmällä tai alustuksella. Tavoitteena on käydä monitieteistä keskustelua ja saada ajankohtaista tietoa siitä, millaista tämän alan tutkimusta on tekeillä tai valmisteilla juuri nyt.

Esitelmien tai alustusten aiheet voivat liittyä esimerkiksi tekstikriittiseen editointiin, kommentaariviitteiden laatimiseen, käsikirjoitusten tutkimukseen, geneettiseen kritiikkiin, bibliografiaan, stemmatologiaan tai arkistoinnin kysymyksiin.

Variantti-kollokvio pidetään tiistaina 27.11.2018 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa (Hallituskatu 1, Helsinki) klo 13.00 alkaen. Kollokvion tietoja ylläpidetään Variantti-verkoston sivuilla.

Jos olet kiinnostunut pitämään kollokviossa 20 minuutin mittaisen, suomen-, ruotsin- tai englanninkielisen esitelmän, lähetä otsikko, enintään 150–500 sanan mittainen kuvaus aiheestasi sekä yhteystietosi ja lyhyt kuvaus itsestäsi 5.11.2018 mennessä osoitteeseen edith at finlit.fi. Jos haluat pitää 20 minuuttia lyhyemmän alustuksen, mainitse asiasta viestissäsi.

Variantti-kollokvio on kaikille avoin ja siitä voi levittää tietoa eri foorumeille.

Lisätietoa: http://www.finlit.fi/fi/tutkimus/tutkimusverkostot/variantti-tekstikritiikin-ja-tieteellisten-editioiden-tutkijaverkosto

Variantti-verkoston puolesta

Sakari Katajamäki

SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURA

Tutkimusosasto

Edith - suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot

www.edith.fi

www.finlit.fi

________________________________________

Valtakunnallinen Variantti-verkosto pyrkii edistämään tekstikritiikin alan tuntemusta, tiedotusta, metodologista keskustelua ja yhteistyötä. Jos et kuulu vielä Variantin sähköpostilistalle, liittymisohjeet ovat saatavissa Variantin verkkosivuilla (http://www.finlit.fi/fi/tutkimus/tutkimusverkostot/variantti-tekstikritiikin-ja-tieteellisten-editioiden-tutkijaverkosto). Verkosto ja sen sähköpostilista ovat avoimia kaikille tekstuaalitieteistä kiinnostuneille.

________________________________________

Tekstuaalitieteiden sanastossa (http://tekstuaalitieteidensanasto.finlit.fi:8080) määritellään noin 500 tekstikritiikin, bibliografian, geneettisen kritiikin, paleografian, kodikologian ja kriittisen editoinnin käsitettä, joiden erikielisiä termivastineita ilmoitetaan lisäksi yli 800 omina hakusanoinaan.

________________________________________
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Sakari Katajamäki
sakari.katajamaki at finlit.fi
0400-908056
https://www.finlit.fi/fi/tutkimus/tutkimusverkostot/variantti-tekstikritiikin-ja-tieteellisten-editioiden-tutkijaverkosto#.W7HtxPlLcuU

Ilmoitus vanhenee: 27.11.2018

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/?post_type=announcement&p=34471
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko