[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Tutkimusavustajia Vihan pitkät jäljet -hankkeen tulosten pelillistämisprojektiin

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti toukokuu 15 10:26:27 EEST 2018


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Tutkimusavustajia Vihan pitkät jäljet -hankkeen tulosten pelillistämisprojektiin
--------------------------------------------
Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksessa  kulttuurihistorian oppiaineessa on haettavana 2 – 4 tutkimusavustajan tuntipalkkaista tehtävää

Argumenta-hanke ”Vihan pitkät jäljet” etsii tutkimusavustajia hankkeen tulosten pelillistämisprojektiin kesäksi 2018. Tutkimusavustajat osallistuvat esimoderneja ennakkoluuloja ja vihapuheen historiaa esittelevän mobiili/selainpelin suunnitteluun ja käsikirjoittamiseen hankkeen tutkijoiden ja pelin toteuttavan yrityksen työntekijöiden ohjauksessa. Työ sopii yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa tutkintoaan suorittavalle opiskelijalle tai vastavalmistuneelle. Toivomme hakijoita eri koulutustaustoista. Tärkeintä on kiinnostus pelillistämiseen, kyky oppia uutta ja sujuva kirjallinen ilmaisu.

Vihan pitkät jäljet -hanke:
Argumenta-hanke ”Vihan pitkät jäljet” on kaksi vuotta (2017–2018) kestävä keskustelu vihapuheen, polemiikin ja vastakkainasettelun kulttuurisista juurista ja kielellisistä käytännöistä. Lähestymme hankkeessa ajankohtaisia kysymyksiä vihan ja kaunan vaikutuksista yhteiskuntaan asettamalla ne historialliseen perspektiiviin, sillä näitä ajankohtaisia teemoja on selitetty ja ratkaistu esimerkiksi keskiajan ja uuden ajan alun tutkimuksessa. Esimodernia maailmaa tarkastelemalla voidaankin havaita, miten vihan ja vainon leviäminen voivat muuttaa kokonaisia yhteiskuntia.

Hanke on järjestänyt työpajoja, joissa kulttuurihistorian ja kielentutkimuksen tutkijat ovat pohtineet muun muassa politiikantutkimuksen, sosiologian, oikeustieteen, oikeushammaslääketieteen ja uskontotieteen tutkijoiden sekä muiden yhteiskunnallisten toimijoiden, kuten poliitikkojen, viranomaisten, toimittajien, taiteilijoiden ja kansalaisjärjestöjen edustajien, kanssa syitä vihapuheen ja vainon takana.

Työ sisältää pelin käsikirjoituksen suunnittelua ja toteutusta sekä pelin suunnitteluun tarkoitettuihin työpajoihin osallistumista.

Edellytämme:
– sujuvaa suomen kielen kirjallista ilmaisua
– kykyä työskennellä sekä ryhmässä että itsenäisesti
– korkeakouluopintoja (yliopisto tai AMK)

Laskemme eduksi kokemuksen:
– käsikirjoittamisesta tai muusta kirjallisesta tuotannosta
– pelikehittämisestä ja/tai -suunnittelusta
– esimodernin ajan opinnoista
– pelaamisesta

Työ sisältää kaksi työpajapäivää (ensimmäinen 11.6.2018, toinen elokuun alussa) ja lisäksi itsenäistä työskentelyä. Työstä maksetaan palkkaa 40 tunnilta (palkka 12 e/tunti). Halutessaan projektiin voi liittää myös 5 opintopisteen laajuisen opintosuorituksen. Opintosuorituksen edellyttämä työmäärä ja tehtävät sovitaan erikseen.

Hakemukset tulee jättää viimeistään perjantaina 25.5. kello 23.59 yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään löytyy Turun yliopiston verkkosivuilta http://www.utu.fi/fi/Yliopisto/tule-meihin-toihin/avoimet-tehtavat/Sivut/home.aspx (ilmoituksen ID 5635), ilmoituksen alusta (”Täytä hakemus”).

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee liittää sähköisessä hakulomakkeessa mainittu liite: CV (eli ansioluettelo) ja opintosuoritusote.

Lisätietoja antaa: projektikoordinaattori Karoliina Sjö, puh. 0504140399, sähköposti kamasj at utu.fi.

Lisätietoja Vihan pitkät jäljet -hankkeesta: vihanpitkatjaljet.net
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Karoliina Sjö
kamasj at utu.fi
0504140399
https://vihanpitkatjaljet.net/

Ilmoitus vanhenee: 25.5.2018 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/?post_type=announcement&p=25601
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko