[H-verkko] Koulutus ja kurssit: Antiikin ja keskiajan Rooman johdantokurssi Suomen Rooman-instituutissa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Maalis 15 10:40:24 EET 2018


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Antiikin ja keskiajan Rooman johdantokurssi Suomen Rooman-instituutissa

10.9.2018 -  klo 23:59 Villa Lante https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Passeggiata+del+Gianicolo%2C+10%2C+00165+Roma%2C+Rooma%2C+Italia
--------------------------------------------
Suomen Rooman-instituuttia ylläpitävä Säätiö Institutum Romanum Finlandiae järjestää 10.9.–7.10.2018 antiikin ja keskiajan Rooman johdantokurssin Villa Lantessa Roomassa. Kurssin vetäjinä toimivat Suomen Rooman-instituutin johtaja, prof. Arja Karivieri, ja tutkijalehtori FT Eeva-Maria Viitanen.

Kurssin aikana perehdytään Rooman historiaan, kaupungin ja sen lähialueen kehitykseen ja sen muistomerkkeihin, tutkimuksen lähteisiin ja metodeihin sekä niin menneeseen kuin nykyiseenkin aineelliseen kulttuuriin. Kurssi vastaa kymmenen opintopisteen laajuista yliopistollista opintosuoritusta. Sen korvaavuus on varmistettava omasta yliopistosta. Opiskelijoille jaetaan kurssin lopuksi kirjallinen kurssitodistus.

Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita etenkin antiikista ja sen jälkivaikutuksesta keskiajalla ja myöhemmin ja suorittavat aineopintoja jossakin seuraavista aineista: arkeologia, historia, klassillinen filologia (tai vastaava) ja taidehistoria. Kurssille valitaan seitsemän osanottajaa, jotka saavat stipendin (850 €) ja ilmaisen majoituksen Villa Lantesta.

Kurssille haetaan täyttämällä ja lähettämällä hakukaavake 15.4.2018 klo 16 mennessä osoitteessa https://tinyurl.com/IRF-Johdanto2018 (linkki myös instituutin verkkosivuilla: www.irfrome.org). On tärkeää perustella tiiviisti, miksi haluaa kurssille ja mikä merkitys juuri Roomassa opiskelulla on omalle opinto- ja tutkimussuuntautumiselle.

Verkkohakemuksen lisäksi hakijan on lähetettävä opintosuoritusote sähköpostitse pdf-tiedostona säätiön apulaisasiamiehelle Laura Nissinille osoitteella nissin(at)irfrome.org. Hakijan tulee nimetä opintosuoritusotetiedostonsa muotoon ”Sukunimi, etunimi opintosuoritusote 2018” ja tarkistettava, ettei tiedostoa ole suojattu salasanoin. Hakemus ja opintosuoritusote on lähetettävä viimeistään 15.4.2018 klo 16 mennessä. Lisätietoja säätiön apulaisasiamieheltä Laura Nissiniltä (nissin(at)irfrome.org) ja Suomen Rooman-instituutin kotisivuilta: http://irfrome.org/.–

FT Laura Nissin

Projektitutkija, Tiedeinstituuttien avoin tutkimusdata -hanke

Apulaisasiamies

Säätiö Institutum Romanum Finlandiae

Tieteiden talo

Kirkkokatu 6

00170 Helsinki

nissin at irfrome.org

irfrome.org


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Laura Nissin
nissin at irfrome.org
http://irfrome.org/

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/?post_type=event&p=21679
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko