[H-verkko] Artikkelipyyntö: Esille 10. Museo- ja näyttelytutkimuksen forum Turussa 29.11.

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Elo 17 09:42:00 EEST 2018


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Esille 10. Museo- ja näyttelytutkimuksen forum Turussa 29.11.
--------------------------------------------
Esitelmäkutsu

Esille 10. Museo- ja näyttelytutkimuksen forum
Turku 29.11.2018

Museot, kokoelmat, näyttelyt, museokävijät, keräilijät ja museoiden rooli yhteiskunnassa kiinnostavat suurta joukkoa eritaustaisia tutkijoita sosiologeista, ekonomeista ja yhteiskuntatieteilijöistä historioitsijoihin, museologeihin ja taidehistorioitsijoihin. Esille on museo- ja näyttelytutkimuksen verkosto, jonka tavoitteena on tarjota yliopistoissa, museoissa ja muissa kulttuuri-instituutioissa työskenteleville eri tieteenalojen tutkijoille tilaisuuksia kuulla ajankohtaisista tutkimushankkeista sekä verkottua muiden kentällä työskentelevien kanssa. Seminaareissa on esitelty muun muassa museoiden ja kokoelmien ajankohtaisia hankkeita sekä tekeillä olevia väitöksiä ja muita tutkimuksia. Teemat ovat ulottuneet ajallisesti uuden ajan alusta lähitulevaisuuteen ja paikallisista projekteista alan teoreettisiin ja metodisiin kysymyksiin.

Museo- ja näyttelytutkimuksen kymmenes ja samalla nykyisen järjestäjäjoukon viimeinen forum järjestetään Vanhalla Suurtorilla Turussa torstaina 29.11.2018 kello 10 alkaen. Kaikki uudet ja vanhat osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita!

Seminaarin keynote-puhuja on Mattias Bäckström Oslon yliopiston museotutkimuksen keskuksesta. Hänen esityksensä aihe on Museum and exhibition – and museum exhibition. Concepts, institutions and techniques in the nineteenth and twentieth century. Seminaarissa kuullaan myös valmisteilla olevan Turun Historian museon uusimmat kuulumiset.

Muilta osin päivän ohjelma koostuu tutkimusten esittelystä. Mikäli haluat esitellä käynnissä olevaa, hiljattain valmistunutta tai vasta suunnitteilla olevaa tutkimushankettasi tai siihen liittyviä erityiskysymyksiä, lähetä noin puolen sivun mittainen abstraktisi 14.9. mennessä Leila Koivuselle (leikoi at utu.fi). Valmis ohjelma julkistetaan syyskuun lopussa. Jokaiselle esitykselle varataan 20 minuuttia sekä 10 minuuttia keskustelulle.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Turun Museokeskuksen kanssa. Tietoa seminaarista saa mielellään välittää eteenpäin. Lämpimästi tervetuloa!

Professori Leila Koivunen, yleinen historia, Turun yliopisto
Ylijohtaja, dosentti Susanna Pettersson, Ruotsin kansallismuseo
Professori Taina Syrjämaa, yleinen historia, Turun yliopisto
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Leila Koivunen
leikoi at utu.fi
http://www.esille.utu.fi

Ilmoitus vanhenee: 15.9.2018

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/?post_type=announcement&p=31766
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko