[H-verkko] Työpaikkailmoitus: SKS hakee palvelukseensa määräaikaiseen työsuhteeseen tutkijaa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Huhti 19 09:42:26 EEST 2018


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
SKS hakee palvelukseensa määräaikaiseen työsuhteeseen tutkijaa
--------------------------------------------
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii tutkimuslaitoksena, muistiorganisaationa ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto-osasto. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin kahdeksankymmentä henkilöä.

SKS hakee palvelukseensa määräaikaiseen työsuhteeseen tutkijaa

Tutkija työskentelee SKS:n tutkimusosastolla Avoin Kalevala -hankkeessa, jossa työskentelee tällä hetkellä kolme tutkijaa.

Tutkijan työtehtävät painottuvat Kalevalan ja sen taustalla olevan kansanrunoaineiston suhteiden väliseen analyysiin sekä kommentaariviitteiden laatimiseen. Lähteenä käytetään digitaalista SKVR-aineistoa (www.skvr.fi), joka sisältää lähes kaiken Elias Lönnrotin käytössä olleen kansanrunoaineiston sekä tämän jälkeen kertyneitä aineistoja. Tutkija on myös mukana verkkojulkaisua koskevien ratkaisujen toteuttamisessa.

Edellytämme hakijalta ylempää korkeakoulututkintoa työtehtäviin soveltuvalta alalta, kalevalamittaisten runojen ja Kalevalan tuntemusta sekä kykyä pitkäjänteiseen, erityistä tarkkuutta vaativaan työskentelyyn. Katsomme eduksi 1800-luvun kulttuurin sekä suomen ja ruotsin tuntemuksen. Toivomme myös aiempaa kokemusta digitaalisista julkaisuista.

Työ Avoin Kalevala -hankkeessa tarjoaa mahdollisuuden olla mukana Kalevalaa koskevan kriittisen laitoksen toteuttamisessa sekä olla osa SKS:n tutkimusosaston monitieteistä tutkimusyhteisöä.

Tutkijan tehtävä on projektiluonteinen ja se täytetään 15 kuukauden kestoiseksi määräajaksi 1.9.2018 alkaen tai kuten hakijan kanssa sovitaan.

Lähetä hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen 6.5.2018 mennessä sähköpostitse osoitteeseen sks at finlit.fi. Kirjoita viestin aihekenttään otsikoksi ”Tutkija”.

Lisätietoja antaa Avoin Kalevala -hankkeen johtaja, tutkija Niina Hämäläinen (puh. 040 730 1562) seuraavina aikoina: 18.4. klo 10−12 ja 25.4. klo 13−15.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Niina Hämäläinen
niina.hamalainen at finlit.fi
 0407301562
https://www.finlit.fi/fi/sks/tyonantajana-ja-harjoittelupaikkana/sks-hakee-tutkijaa#.WtR6WH_YW70

Ilmoitus vanhenee: 7.5.2018

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/?post_type=announcement&p=23932
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko