[H-verkko] Arvosteltavaksi: Yliopistontekijät. Turun Suomalaisen Yliopistoseuran 100 vuotta

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ke Loka 8 10:52:44 EET 2017


Agricola - Suomen historiaverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X) Jos haluat saada kirjasta arvostelukappaleen, lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com>, jossa ilmoitat kirjan nimen ja kustantajan sekä postiosoitteesi (maaposti!). Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Vesa Vares: Yliopistontekijät. Turun Suomalaisen Yliopistoseuran 100 vuotta.
Turun Suomalainen Yliopistoseura, Otava 2017

Yliopistontekijät. Turun Suomalaisen Yliopistoseuran 100 vuotta –teos kertoo ensimmäistä kertaa modernin historiantutkimuksen keinoin, miten ja millaisten vaiheiden kautta Turku sai suomalaisen yliopiston. Professori Vesa Vares analysoi autenttisen aineiston pohjalta yliopiston perustajien tavoitteita ja yliopistohankkeen värikkäitä ja ristiriitaisiakin vaiheita. Turun Suomalainen Yliopistoseuran perustettiin 1917 järjestämään varainkeruu suomalaisen yliopiston perustamiseksi Turkuun. Yliopistontekijät osoittaa, miten sivistystä ymmärrettiin Suomessa arvostaa sata vuotta sitten. Historiateos osoittaa myös, että koulutuksen, tieteen ja tutkimuksen arvostus on edelleen Yliopistoseuran toiminnan ydin.
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista lisäksi muussakin julkaisussa ja muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa. Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina. Arvostelu tallentuu "Agricolan kirja- arvostelut" julkaisun sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja- arvostelut/.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20171108/80565b52/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko