[H-verkko] Arvosteltavaksi: Texthousen kirjoja

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Pe toukokuu 24 15:06:50 EEST 2013


Agricola - Suomen historiaverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X)
Jos haluat saada kirjasta arvostelukappaleen, lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com>, jossa ilmoitat kirjan nimen ja kustantajan sekä postiosoitteesi (maaposti!). Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Eila Tölli-Kalinina: 
* Töllin tyttö 
Matti Töllin ja hänen perheensä kohtaloita NL:ssa. Isä Matti hiihti 1932 rajan yli ja perhe tuli perässä. Suomalaistarina rautaesiripun takaa, johon kuuluu Stalinin vainoja, pakkosiirtoja ja tyttären paluu Suomeen. Ajan tapahtumien kuvausta suomalaisin silmin.
 
* Kärkkäinen (toim): Kiuruveden historia ja sen kirjoittaja Juho Pöksyläinen - 
Teos sisältää Juho Pöksyläisen 1930-luvun alussa kirjoittaman Kiuruveden historian sekä elämäkertatietoja, joita on täydennetty runsain viittauksin ja valokuvin. Juho Pöksyläinen oli erittäin syvällisesti paneutunut paikkakuntansa menneisyyteen ja harrasti maa- ja metsätalouden ohella kansansivistystyötä. Teos on kiintoisaa luettavaa kaikille Kiuruveden historiasta kiinnostuneille ja sukututkijoille.

* Sinikka Larimo: Sirkusrumpalin tytär – Lapsuusmuistoja Keravalta ja Kausalan mummolasta
Maailmaa lapsen silmin ja aikalaisvalokuvin dokumentoituna 1940-luvun lopulta 1950-luvun puoliväliin. Kirjoittajan isä toimi Sirkus Sariolan kesäkiertueiden orkesterissa ja valokuvasi sirkuksen elämää. Kesät vietettiin maaseudulla mummolassa Iitin Kausalassa.
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista lisäksi muussakin julkaisussa ja muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
 
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina. Arvostelu tallentuu "Agricolan kirja- arvostelut" julkaisun sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja- arvostelut/.