[Yk-yhdistys] Kehitysyhteistyön huippuasiantuntijat Turussa - tule mukaan kehyviikolle

Tuuli Vanhanen tuuli.v.vanhanen at utu.fi
Thu Oct 22 21:26:35 EEST 2015


Kehitysyhteistyöviikko tulee taas!

Kehitysyhteistyö on ajankohtaisempaa kuin pitkään aikaan. TYYn kehitysyhteistyöviikolla pohditaan, millainen on suomalaisten globaali vastuu ja miten omilla teoilla voi vaikuttaa.

Kehitysyhteistyöviikko alkaa suurella järjestötorilla Educariumin aulassa maanantaina 26.10. klo 10.30-14. Paikalla on myös entinen ympäristöministeri Ville Niinistö, joka pitää kehitysyhteistyöviikon avajaispuheen klo 12. Päivä jatkuu Turun Eurooppanuorten Kuka pelastaa maailman? -paneelilla, jossa pohditaan, kenellä on vastuu pitää huolta heikko-osaista. Keskustelemassa ovat mm. SPR:n pääsihteeri Kristiina Kumpula, kansanedustaja Saara-Sofia Sirén ja entinen suurlähettiläs Matti Kääriäinen. Kehyviikolla järjestetään myös suuri Miten voin auttaa? -infotilaisuus, jossa SPR antaa vinkkejä siihen, miten voi parhaiten auttaa turvapaikanhakijoita. Lisäksi kehitysyhteistyöviikolla kuullaan europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen videotervehdys.

#Kehyviikko järjestetään lokakuun viimeisellä viikolla 26–30.10. Viikon aikana ympäri kampusta järjestetään teemaan sopivia tapahtumia – tervetuloa mukaan!


Kehitysyhteistyöviikon ohjelma

MAANANTAI 26.10

KLO 10.30-14: Järjestötori yhteistyössä Kehysiiven kanssa (Educariumin aula)

Entinen ympäristöministeri ja kansanedustaja Ville Niinistö avaa Kehitysyhteistyöviikon. Kymmenet järjestöt esittelevät järjestötorilla toimintaansa – tervetuloa tutustumaan! Paikalla myös kahvi- ja kakkutarjoilua.

Torilla kerätään myös vaatteita turvapaikanhakijoille. Suurin tarve on miesten kengille ja talvivaatteille.

KLO 14-16: Turun Eurooppanuorten Kuka pelastaa maailman? -paneeli (PUB2)

Kenellä on vastuu pitää huolta heikko-osaisista? Panelisteina mm. entinen suurlähettiläs Matti Kääriäinen, kansanedustaja Saara-Sofia Sirén sekä Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula. Paikalla myös kahvitarjoilu.

Lisätietoa paneelista: https://www.facebook.com/events/644135199060943/

KLO 14-16: Anglica ry:n vaatekeräys turvapaikanhakijoille

Anglica ry järjestää vaatekeräyksen Kaffilassa, joka on kahvihuone Signumin alakerrassa. Erityinen tarve on miesten talvivaatteille ja -kengille.

TIISTAI 27.10

KLO 11: Eriarvoisuuskahvit yhteistyössä Synapsin kanssa (LT1)

Eriarvoisuus on suuri ongelma – saatko sinä arvalla vesilasin vai herkullisen kakkupalan? Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta päivitetään pian tähän tapahtumaan.

KLO 15.45: Vaihtoinfo (Turun kauppakorkeakoulu: LS06)

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko kuulla vapaaehtoisten kokemuksista? Tervetuloa Maailmanvaihto ry:n vaihtoinfoon!

KLO 19: Reilun Kaupan viininmaisteluilta (TYYn sauna)

Korkkivika, CIA TuKY ja Eettisen kaupaun puolesta ry järjestävät viininmaisteluillan, jossa tarjoillaan reiluja viinejä ja keskustellaan eettisemmästä ruoantuotannosta. Ilmoittautuminen alkaa viikolla 43.

Muista nauttia tiistaina myös maittavista kehylounaista! Osa kehylounaiden tuotoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

KESKIVIIKKO 28.10

KLO 13: ISTU ry:n järjestämä Pop-up -ravintola ja Amnestyn turvapaikkapeli (Sirkkalan aula)

Pop up -ravintola tarjoaa herkullista ruokaa Sirkkalan aulassa. Amnestyn turvapaikkapelin ideana on leikkimielisesti tutustuttaa pelaajat hakijan mahdollisuuksiin saada turvapaikka Euroopasta.

KLO 18: Mañana ry:n Día de los Muertos –sitsit (Osakuntasali)

Syksyn kuumimmat sitsit tulevat jälleen! Katso lisää:https://www.facebook.com/events/1709090879320305/

KLO 19: Kehykino yhteistyössä Kinokoplan kanssa (Logomo)

Docpoint-yleisöpalkinnon v. 2015 voittanut Hyvästi Afrikka -elokuva esitetään Logomossa. Paikalla myös ohjaaja Iiris Härmä vastaamassa yleisön kysymyksiin. Lipun hinta on 3€, ja lipputulot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/535696633252197/

KLO 22: ESN:n Kehybileet

Syksyn parhaat bileet järjestetään Vegasissa. Tervetuloa!

Bileissä voi halutessaan osallistua kilpailuun siitä, miten Turun yliopisto voisi toimia vastuullisemmin. Paras ehdotus palkitaan!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/774013566059397/


TORSTAI 29.10

klo 12.15-14: Miten voin auttaa? - SPR:n turvapaikanhakija-info (Tauno Nurmela -sali)

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/782757558499237/


PERJANTAI 30.10

KLO 9: Ekskursio Amnestyyn & Ulkoministeriöön

Yhteiskuljetus lähtee TYYn toimiston edestä kello 9.00. Vierailemme Amnestyn toimistolla ja Ulkoministeriössä. Paluu omakustanteinen.

Ilmoittautuminen alkaa 26.10 kello 10 ja päättyy keskiviikkona 28.10 klo 23.59. Mukaan mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittaudu lähettämällä nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi osoitteeseen tyykehyviikko at gmail.com.




More information about the YK-yhdistys mailing list