[Yk-yhdistys] Kilometrikisaa ja vapaaehtoistöitä

Titta Peltonen titta.peltonen at utu.fi
Mon Jun 2 13:51:30 EEST 2014


Hyvää alkanutta kesää kaikille YK-yhdistysläisille!

Kesällä on kiva siirtyä paikasta toiseen pyöräillen - miksipä et siis tekisi samalla hyvää työtä ja liittyisi YK-nuorten kanssa Ketjureaktion kilometrikisaan? Lisää tietoa kilpailusta alla olevassa viestissä.

Mikäli taasen olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ja olet yli 22-vuotias, lue myös jälkimmäinen viesti, jossa kerrotaan Etvo-ohjelman vapaaehtoistyön hausta, joka on käynnissä 1.9. asti.


Aurinkoisin terveisin,

Titta Peltonen
hallituksen varajäsen
Turun YK-yhdistys

**************************************************************************************************************************************
1. YK-nuorten pyöräilyhaaste

Kesä on jo hyvällä mallilla tulossa ja nyt viimeistään on aika kaivaa kellarin uumenista polkupyörä esille! Suomen YK-nuoret on mukana Ketjureaktiossa esittää jäsenjärjestöilleen ja heidän jäsenilleen haasteen! Ketjureaktio on osa Kilometrikisaa, joka on kaikille maksuton leikkimielinen kilpailu. Ideanan on kerätä omalle polkupyöräjoukkueelle ajokilometrejä  merkitsemällä ne Kilometrikisan nettisivuille oman joukkueen alle (www.kilometrikisa.fi). Suomen YK-nuorten tavoitteena on kerätä 5000 kilometriä. Kilpailuaika on 1.5.-22.9.2014. Kilometrit voi ilmoittaa myös takautuvasti toukokuun alusta alkaen. Suomen YK-nuoret lahjoittaa ajettuja kilometrejä vastaavan summan Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktion kautta Keniaan terveysprojekteihin. Lisätietoa Ketjureaktiosta:

http://www.punainenristi.fi/ketjureaktio?gclid=CjkKEQjwhoGcBRDlu9S3mo7-udIBEiQASEw7QmGki_migYG63p8Or3IYmisr1I-PKMmYURkdoFZVvazw_wcB

Ketjureaktioon osallistuminen on osa Suomen YK-nuorten vuotuista Terveys-projektia. Kiinnostuitko? Polkemisen ohella osallistujien tarvitsee vain käydä merkitsemässä ajetut kilometrit osoitteessa www.kilometrikisa.fi
 Suomen YK-nuoret joukkueen alle. 

Pistetään siis kisa pystyyn ja polkimet koetukselle! Ilmoita kilometrisi jo tänään ja haasta kaverisin mukaan!

Kesäterveisin,
Anne Pauna 
Tiedottaja
Suomen YK-nuoret

**************************************************************************************************************************************

2. Vapaaehtoistöihin maailmalle ensi vuonna? - Haku Etvo-ohjelman paikkoihin avattu
 
Haluatko vahvistaa nuorten elämänhallintataitoja Sierra Leonessa, puolustaa ihmisoikeuksia Filippiineillä tai tukea päiväkodin toimintaa Perussa? Kiinnostaako 6-12 kuukauden vapaaehtoistyö kehitysyhteistyön parissa Afrikassa, Aasiassa tai Latinalaisessa Amerikassa? Onko sinulla osaamista jaettavaksi asti? Haluatko oppia ja kokea uutta? Lähde Etvo-vapaaehtoiseksi!
 
Haku vuoden 2015 vapaaehtoistyöpaikkoihin on käynnissä nyt ja jatkuu 1. syyskuuta saakka. Tarjolla on 20 paikkaa 13 eri maassa. Vapaaehtoistyötä tehdään kehitysyhteistyön parissa suomalaisten kansalaisjärjestöjen paikallisissa kumppanijärjestöissä.
 
Tällä kertaa Etvo-ohjelmassa on mukana neljä uutta paikkaa: Aasiassa uusina maina mukaan tulivat Filippiinit ja Bhutan, Afrikassa taas Sierra Leoneen haetaan ensimmäistä kertaa Etvo-vapaaehtoista. Latinalaisessa Amerikassa Perun vapaaehtoistyöpaikat kasvoivat kolmeen, kun taidekasvatusta tekevä Puckllay-järjestö liittyi joukkoon. Uusien vapaaehtoistyöpaikkojen lisäksi mukana on monta tuttua aiemmilta vuosilta. Esimerkiksi Nepalissa pääsee edistämään lasten oikeuksia ja Sambiassa tekemään ympäristökysymyksiin liittyvää viestintää.
 
Vapaaaehtoistyö on omakustanteista. Hakijoilta edellytetään vähintään 22 vuoden ikää – yläikärajaa ei ole. Etvo-vapaaehtoistyö on tarkoitettu eri elämäntilanteissa ja -vaiheissa oleville ihmisille.
 
Tutustu vuoden 2015 vapaaehtoistyöpaikkoihin: www.etvo.fi/kohdemaat   
Lue lisää hakuohjeista: www.etvo.fi/hakuohjeet
 


More information about the Yk-yhdistys mailing list