[Yk-yhdistys] Aktiviteetteja pimeisiin iltoihin

Titta Peltonen titta.peltonen at utu.fi
Sun Nov 10 21:31:22 EET 2013


Hei kaikki,

ohessa pari tiedotetta kaikille tekemistä halajaville.
Tarjolla olisi makuelämyksiä vaihtareiden kanssa sekä hieman vakavampaa aktiviteettia Voi Venäjä! -ryhmässä.

Sunnuntaiterveisin,

Titta Peltonen
tiedottaja
Turun YK-yhdistys


----------
1. ESN:n Taste of Turku on jälleen täällä ke 20.11.!
 
Bon appétit! Dobrú chut! Buen provecho! Buon appetito! Jó étvágyat! Taste of Kerhis, Taste of Parkki, Eurodinner or whatever you want to call it! ESN Uni Turku järjestää jo kultiksi ympäri maailmaa muodostuneen tapahtuman, jossa on mahdollisuus päästä maistelemaan vaihtariemme kotimaiden herkkuja törkeän halpaan hintaan!
 
Ideana siis on, että vaihtarit kokkaavat tiimeissä jotain omalle maalleen perinteistä ja tarjoavat pieniä maistiaisannoksia, joita voi lunastaa ruokalipuilla. Lipuilla voit nauttia ostamasi määrän annoksia valitsemistasi tarjolla olevista ruokalajeista. Liput maksavat etukäteen 5 lippua/ 4€ ja paikanpäältä ostettuina 1 lippu/ 1€.
 
Myymme lippuja viikoittain vaihtuvina toimistotunteinamme (http://esnuniturku.fi/content/office) ja viikoilla 45 & 46 tiistaina ja keskiviikkona klo 12-13 Educariumin aulassa! Hommaa lippusi ajoissa ja saavu Kerhikselle (Yo-kylä, TYS:n toimiston vieressä) keskiviikkona 20.11 klo.18.30 eteenpäin viettämään rentoa iltaa kansainvälisessä ilmapiirissä! Nopeat syövät hitaat!
 
Facebook tapahtuma: https://www.facebook.com/events/422755764491798/424626717638036/?notif_t=plan_mall_activity   
 

 
2. Voi Venäjä! -toimintaryhmä etsii aktiiveja
 
Lokakuinen Voi Venäjä! -festivaali toi Turkuun bussilastillisen pietarilaisaktiiveja. Osalle heistä Suomen-vierailu oli ensimmäinen matka ulkomaille. Jotkut osallistuivat ensimmäistä kertaa katumielenosoituksiin, joissa ei tarvinnut pelätä henkensä puolesta. Paluu Pietariin oli dramaattinen: sunnuntaina 3.11 yhden vieraamme, Annan, kimppuun käytiin, kun kaksi miestä hyökkäsi pistoolin ja pampun kanssa Lasky-järjestön tiloihin. Paikalle oli kokoontunut kolmisenkymmentä ihmistä sateenkaarikahville, joka järjestetään joka sunnuntai ja jonka tarkoituksena on tutustuttaa ihmisiä toisiinsa rennossa ilmapiirissä.   Annan lisäksi hyökkääjät onnistuivat haavoittamaan toista osallistujaa, joka on nyt sairaalassa ja menettää todennäköisesti toisen silmänsä.
 
Väkivallan uhka ja itse väkivalta luo nuoria ja aikuisia, jotka eivät saa unta. Se synnyttää kroonisia pelkotiloja, itsemurhia, vieraantumista itsestä ja ympäröivästä yhteiskunnasta. On aika auttaa.
 
Voi Venäjä! -toimintaposse käynnistää toimintansa ja etsii tekijöitä ja ideoita! Toimintaa alkaa koordinoida virallisesti Turun seudun SETA. Voi Venäjä! -toimintaryhmä keskittynee aluksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen auttamiseen, mutta toimintaan mukaan tulevien aktiivien kiinnostusten mukaan ideoida voi laajemminkin! Esimerkiksi naisten turvakoti Pietarissa nappaa varmasti kiinni yhteistyöaloitteista.
 
Ota yhteyttä! Meilaa romila.venaja at gmail.com, soita tai tekstaa +358 45 847 5655


More information about the Yk-yhdistys mailing list