[Yk-yhdistys] Mielenkiintoista tekemistä ensi vuodelle

Titta Peltonen titta.peltonen at utu.fi
Thu Dec 5 15:33:38 EET 2013


Hei YK-yhdistysläinen,

kaipaatko tekemistä ensi vuodelle? Sujuuko espanja kuin vettä vain?
Ohessa kaksi viestiä, joiden kautta voit hankkia itsellesi kehittävää tekemistä vuodelle 2014.

Muistakaa myös vuoden viimeinen kokous tänään klo 18.30 Ystävyystalolla!

Viestit välitti
Titta Peltonen
tiedottaja
Turun YK-yhdistys


1) Voi Venäjä! -ryhmä etsii tekijöitä

Turussa syntynyt Voi Venäjä! -toimintaryhmä sekä pietarilainen biseksuaalien ryhmä ”LuBI” järjestävät kesällä 2014 kolmipäiväisen LGBTQIA-kansalaisaktiivien voimaannuttamisseminaarin Helsingin lähistöllä. Seminaariin haetaan yhteensä 50 osallistujaa Suomesta, Venäjältä, Ukrainasta, Valko-Venäjältä, Liettuasta ja Unkarista. Osallistujamaat on valittu sen perusteella, että niissä kaikissa, Suomea lukuun ottamatta, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa on viime aikoina tietoisesti huononnettu. Suomi tarjoaa idän ystävilleen turvallisen miljöön kokoontua ja voimaantua.

Haku seminaariin alkaa keväällä 2014. Osallistujilta pyydetään esittelyä itsestä ja omasta motivaatiosta. Järjestötausta ei ole seminaarissa olennaista, vaan halu oppia ja opettaa, ja soveltaa uutta tietotaitoaan omassa maassaan. Englannin kielen taito on kuitenkin ehto osallistumiselle. Osallistujilta peritään pieni osallistumismaksu, ja lisäksi he hoitavat vakuutuksensa ja matkakulunsa itse. Järjestäjät auttavat kuluissa rahoitustilanteen mukaan.

Tietotaitoinen tai -taidoton; wannabe-hieroja tai itsepuolustusohjaaja; turkulainen humanisti tai kivenkova kauppis – kuka oletkin ja mitä osaatkin, tervetuloa tekemään kesäistä solidaarisuusseminaaria!

Ota yhteyttä:
Roosa Laaksonen, romila.venaja at gmail.com, 045 847 5655
Kirsi Mikkonen, Turun seudun Seta, kirsi.mikkonen at tuseta.fi, 044 287 2212

2) TYY hakee Meksiko-hankekoordinaattoria

Turun yliopiston ylioppilaskunta on Turun yliopiston lähes 15 000 perustutkinto- ja jatko-opiskelijan edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. Ylioppilaskunta edistää jäsentensä kulttuurisia, sosiaalisia ja yhteiskunnallisia pyrkimyksiä.


Tervetuloa yhteisöön, jossa räväkkyys on normaalitila!

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee


osa-aikaista hankekoordinaattoria vastaamaan vuosien 2014–2016 Meksikon kehitysyhteistyöhankkeensa hankehallinnoinnista, seurannasta ja raportoinnista. Työ alkaa tammikuussa 2014 tai sopimuksen mukaan.


Hankekoordinaattorin vastuulla on hankkeen etenemisen seuranta, säännöllinen yhteydenpito meksikolaisen kumppanijärjestön AJAGI:n kanssa, väliraporttien tarkastus ja vuosittainen raportointi ulkoasiainministeriölle. Hankkeen raportointi toteutetaan yhteistyössä AJAGI:n kanssa ja työkielenä on espanja. Hankekoordinaattorilla on päävastuu raporttien kääntämisessä espanjasta suomeen.  Lisäksi hankekoordinaattorin tulee huolehtia siitä, että vuosiraportit vastaavat ulkoasiainministeriön vaatimuksia. TYYn vapaaehtoistoimijoiden Meksiko-ryhmä toimii hankekoordinaattorin tukena raporttien kääntämisessä ja raporttiluonnosten kommentoinnissa. Hankekoordinaattorin suositellaan osallistuvan Meksiko-ryhmän kokouksiin. Hankekoordinaattorin tulee säännöllisesti raportoida hankkeen etenemisestä TYYn kansainvälisten asioiden asiantuntijalle.


Hankekoordinaattorin työsuhde on määräaikainen hankkeen päättymiseen asti tai sopimuksen mukaan. Hanke päättyy loppuraportointiin 30.4.2017. Hankekoordinaattorin työ on ympärivuotista, mutta keskittyy ajalle loka-huhtikuu, sillä vuosiraportti tulee palauttaa ulkoasiainministeriöön huhtikuun loppuun mennessä. Hankekoordinaattorin palkkio on 5000 €/ vuosi (loka-huhtikuu 3000 € vuosiraportin valmistuttua, ja touko-syyskuu 2000 €). Palkkio sisältää lomakorvauksen. Hankekoordinaattorin työ alkaa tammikuussa 2014 tai sopimuksen mukaan. Työhön ei palkata, mikäli hankkeeseen ei saada ulkoasiainministeriön myöntämää hanketukea.


Edellytämme hankekoordinaattorilta vähintään hyvää espanjan kielen taitoa, kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnointikokemusta, hyvää kirjallista ilmaisukykyä (suomi ja espanja), korkeakouluopintoja, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, joustavuutta, aktiivisuutta, yhteistyökykyä ja perustason tietoteknisiä valmiuksia. Eduksi katsomme TYYn Meksiko-hankkeen tuntemuksen.


Haku aukeaa torstaina 21.11.2013. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa sähköisesti osoitteeseen tyy-kvsihteeri at utu.fi<mailto:tyy-kvsihteeri at utu.fi> torstaihin 2.1.2014 klo 12 mennessä.


TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.


Lisätietoja:


Meksiko-hankekoordinaattori
Emma Yrjölä
emolyr at utu.fi<mailto:emolyr at utu.fi>


TYYn kansainvälisten asioiden asiantuntija Anna Telenius
tyy-kvsihteeri at utu.fi<mailto:tyy-kvsihteeri at utu.fi>
(02) 276 9615








-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/yk-yhdistys/attachments/20131205/7caac814/attachment.html 


More information about the Yk-yhdistys mailing list