[Yk-yhdistys] Asiaa edustajistovaaleista, Aurasouduista ja uudesta kulttuuripassista

TYY järjestösihteeri tyy-jarjestosihteeri at utu.fi
Fri Aug 30 12:08:59 EEST 2013


(Jakelu: TYYn alayhdistykset)



Tähän viestiin on niputettu yhteen poikkeuksellisen paljon asiaa, jotteivät sähköpostinne liiaksi tukkeutuisi viestien määrästä. Ensimmäinen asia on erityisen tärkeä ja toivommekin, että joko välittäisitte mukanaolevan viestin edustajistovaaleista jäsenillenne tai muulla tavoin tiedottaisitte heitä tulevista vaaleista. Lopuksi hieman keveämpää asiaa Aurasouduista ja uudesta kulttuuripassista.



- Lauri







1.       Edustajistovaalit 5. – 6.11.

2.       53. Aurasoudut & AurasoutuAppro - ke 11.9.2013

3.       Kulttuuripassi



1. Edustajistovaalit ovat täällä!

TYYssä järjestetään tänä syksynä edustajistovaalit. Vaalit ovat demokraattisen ylioppilaskunnan toiminnan peruspilari, ja TYYn moninaisten aine- ja harrastusyhdistysten panos vaalien toteuttamisessa on ensiarvoisen tärkeä!

Erityisesti tarvitsemme apua vaalien viestinnän kanssa. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että muistutatte jäsenistöänne vaaleista ja kannustatte heitä paitsi äänestämään, myös lähtemään itse  ehdolle!

Tämän viestin lopussa on infoteksti edarivaaleista, jonka voitte halutessanne välittää suoraan jäsenistöllenne tai muokata sitä haluamaanne muotoon. Tärekintä kuitenkin olisi, että yhdistyksenne jäsenet muistaisivat seuraavat asiat:

1. TYYssä on edustajistovaalit syksyllä 2013
2. Vaaleissa pitää äänestää
3. Vaaleihin voi ja olisi suotavaa lähteä myös itse ehdolle!

Ilmianna vaaliaiheiset tapahtumat

Yksi tapa viestiä vaaleista on järjestää jokin vaaliaiheinen tapahtuma, kuten vaikkapa paneeli, väittely- tai keskustelutilaisuus. Mikäli yhdistyksenne on jo aikeissa tai innostuu syksyn mittaan sellaisen järjestämään, ilmoittakaa tapahtumasta TYYn edustajistovaalikoordinaattorille (nsmerv at utu.fi<mailto:nsmerv at utu.fi>). TYY auttaa tapahtuman mainostamisessa muille alayhdistyksille ja TYYn jäsenistölle. Tarvittaessa saatte myös muuta apua tapahtuman toteuttamiseksi.

Mukaan testivaaliin!

Aktiiviset TYYn alayhdistysten hallituslaiset toivotetaan tervetulleeksi osallistumaan testivaaliin, jossa nimen mukaisesti testataan TYYn uuden sähköisen äänestysjärjestelmän toimivuus käytännössä. Testivaalia varten voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nsmerv at utu.fi<mailto:nsmerv at utu.fi>. Testivaali toteutetaan alustavasti lokakuun alussa, ja siitä lähetetään tarkempaa lisätietoa lähempänä itse testiajankohtaa.

Ylipäätään kaikesta edustajistovaaleihin liittyvästä voi kysyä edustajistovaalikoordinaattori Nuppu Ervastilta, nsmerv at utu.fi<mailto:nsmerv at utu.fi>.

Lisätietoja edarivaaleista myös TYYn vaalisivuilla, www.tyy.fi/edustajistovaalit<http://www.tyy.fi/edustajistovaalit>




Alla viesti välitettäväksi jäsenistöllenne!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


TYYn edustajistovaalit - opiskelijan omat vaalit

TYYssä järjestetään edustajistovaalit syksyllä 2013. Varsinaiset äänestyspäivät ovat maanantai 5.11. ja tiistai 6.11.2013. Ennakkoäänestys on auki viikkoa ennen varsinaisia vaalipäiviä, ma 28.10. – pe 1.11.2013 välisenä aikana. Ehdokkaaksi vaaleihin voi asettua 7.10. mennessä.

Mitkä vaalit?!?

Jos TYY olisi valtio, edustajisto olisi sen eduskunta. Edustajisto eli edari päättää kaikista ylioppilaskunnan tärkeimmistä asioista, kuten budjetista (eli siitä mihin jäsenmaksurahasi käytetään) sekä siitä mitä ylioppilaskunnassa ylipäätään tehdään (mm. opiskelijoiden edunvalvonta, perinteiset tapahtumat, ainejärjestöjen ja harrasteyhdistysten avustukset jne.). Edustajistoon valitut jäsenet eli edaattorit ovat kuin kansanedustajia, he käyttävät ylintä päätösvaltaa ja kehittävät ylioppilaskuntaa parhaaseen katsomaansa suuntaan.

Edaattorit siis päättävät asioistasi, miksi et äänestämällä päättäisi keitä he ovat? Tai miksi et olisi yksi heistä?

Kaikki saavat äänestää, kaikki voivat lähteä ehdolle!

Kuten eduskuntavaaleissakin, myös edarivaaleissa kuka tahansa voi asettua ehdolle! Helpoimmin ehdokkaaksi pääsee eri edustajistoryhmien kautta. Halutessasi voit myös perustaa oman vaalilistan jo olemassa olevien ryhmien rinnalle. Tutustu ja ota rohkeasti yhteyttä mieleiseesti edustajistoryhmään TYYn nettisivujen kautta: http://www.tyy.fi/ylioppilaskunta/edustajisto. Samasta osoitteesta saat myös lisätietoa oman vaalilistan perustamisesta.

Edustajistovaaleissa voit äänestää kunhan olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Edarivaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä, joten voit äänestää netissä helposti missä ja milloin vain ennakkoäänestyksen ja varsinaisten vaalipäivien aikana.

Linkki äänestysosoitteeseen ja lisätietoa kaikesta vaaleihin liittyvästä löytyy TYYn nettisivuilta, osoitteesta www.tyy.fi/edustajistovaalit<http://www.tyy.fi/edustajistovaalit>.

Kaikesta vaaleihin liittyvästä voi kysyä myös TYYn edustajistovaalikoordinaattori Nuppu Ervastilta, nsmerv at utu.fi<mailto:nsmerv at utu.fi>







2. 53. Aurasoudut & AurasoutuAppro - ke 11.9.2013



Syksyn 2013 poikkitieteelliset opiskelijabileet aloittaa Turun arvovaltaisimmat ja legendaarisimmat karkelot, jo 53. kertaa järjestettävät Aurasoudut. Tapahtuma pyöräytetään käyntiin AurasoutuApprolla* klo 15 ja mukana on hyvä valikoima tutkintojuomia tarjoavia baareja sekä myös parhaat jokilaivat, joilta on helppoa seurata soutukilpailua! Liput vaihdetaan tutkintokarttoihin jokirannassa vanhan kaupungintalon edustalla olevassa teltassa (jokilaiva Donnaa vastapäätä joen toisella puolella). Aikaa tutkinnon suorittamiseen on seitsemän tuntia eli klo 22 asti. Karttojen vaihto merkkeihin alkaa klo 21 Venus Nightlifen edustalla.



Soutukilpailut alkavat klo 15. Aluksi Turun yliopiston sekä Åbo akademin ylioppilaskunnat ottavat mittaa toisistaan 4x-veneluokassa. Viime vuoden tapaan tarjoillaan Turun, Tampereen ja Helsingin välinen kisa 8+ veneillä. Matkat molemmissa kisoissa 1000m. Tule kannustamaan oma ylioppilaskuntasi ja kaupunkisi voittoon!



*Approksi kutsutaan yleisesti "baarikierroksellisia opiskelijatapahtumia", joissa kerätään suoritusmerkkejä tutkintokarttaan.



[HUOM! Tutorit saavat ilmaislipun jos tuovat vähintään 5 pilttiänsä/fuksiansa/fetustansa/pupuansa ostamaan Approlipun. Tutor-lipunmyynti VAIN 5.9. TYYn Avajaiskarnevaaleissa Aurasoutujen ständillä.

https://www.facebook.com/events/519779981423480/



*****



Aikataulu:



14:00 Lippujen vaihto karttoihin alkaa

15:00 Puhe ja AurasoutuAppron lähtölaukaus

15:10 Naisten esittely

15:30 Naisten startti, 1000m (TYY vs ÅAS)

15:50 Miesten esittely

16:10 Miesten startti, 1000m (TYY vs ÅAS)

16:30 YO-Regatan esittely

16:40 Kumivenekisa ylioppilaskuntien edustajistojen edustajien välillä

17:00 YO-Regatan startti, 2000m (Turku, Tampere, Helsinki)

17:30 Palkintojenjako

21:00 Karttojen vaihto merkkeihin alkaa Venuksen edustalla

22:00 Tutkintoaika päättyy, ja Venuksen ovet aukeavat

00:00 Karttojen vaihto merkkeihin päättyy ja jatkofiilis on korkealla



Soutujen ja Venus-jatkojen välissä kierretään jokilaivoja ja keskustan baareja AurasoutuAppron merkeissä. Tutkintokartan voi vaihtaa merkkiin Venuksen terassilla sijaitsevassa pisteessä klo 21–00. Venuksen ovet aukeavat klo 22.



Suoritettavat tutkinnot ja vaadittavat leimamäärät naiset / miehet:



Airo 7 / 9

Cox 9 / 12

Luovija 12 / 15

Trokarin arvo seuraa toisesta Luovijan tutkinnosta.

Emerituksen arvo seuraa Trokaria seuraavasta Luovijan tutkinnosta.



*****



LIPUT:



Liput maksavat 10 € / kpl. Lipun hintaan sisältyy tutkintokartta, jatkolippu sekä narikkamaksu. Nopeimmille rantaan saapuville on luvassa myös Aurasoutujen perusmerkki, joten tule vaihtamaan lippusi tutkintokarttaan hyvissä ajoin!



VIP-lippuja saa vain nettikaupasta. Hinta 25 €, johon sisältyy tutkintokartta, jatkolippu, narikkamaksu ja pieni yllätys. VIP-lipun ostaneet pääsevät luonnollisesti jonon ohi jatkoille. VIP-lippuja rajoitettu määrä!



LIPUNMYYNTIPISTEET:



Proffassa 29.8. alkaen Proffan aukioloaikoina (ma-la klo 12-02, su klo 15-02)

5.9. TYYn avajaiskarnevaaleissa Aurasoutujen ständillä (Assarin edustalla)

Nettilipunmyynti käynnistyy maanantaina 2.9.





*****



INFO:



Mitä: Aurasoudut & AurasoutuAppro

Milloin: Keskiviikkona 11.9.2013 klo 15 alkaen

Missä: Jokirannassa, jatkot Venus Nightlifessa

Esiintyjä: GRACIAS & THE GLOBE BAND sekä WILL DRAGEN

Hinta: 10e, VIP-lippu 25e

https://www.facebook.com/events/627864813902346/





*****



Lisätietoja antaa



Henna Henriksson

Aurasoutu ry

hemahe at utu.fi<mailto:hemahe at utu.fi>







3. Kulttuuripassi



TYYn kulttuurivaliokunta jakaa tänä syksynä taas kulttuuripasseja. Kulttuuripassin ideana on, että opiskelijat keräävät käymistään tilaisuuksista kuittauksia passeihinsa. Täysi passi palautetaan lukukauden lopussa ja siitä on luvassa pieni palkinto. Kulttuurivaliokunta haluaa kannustaa TYYn alayhdistyksiä jakamaan omista tapahtumista kuittauksia passeihin. Kutakuinkin kaikki erilaiset kulttuuriksi luokiteltavat  tapahtumat kelpaavat, tärkeintä on saada opiskelijat ulos ja kokemaan asioita.



Eli kun tänä syksynä opiskelijat lähestyvät teitä passit kourassa, olkaa valmiita kuittamaan!



Terveisin,

kulttuurivaliokunta





--

Lauri Lahoniitty

järjestöasiantuntija, tiedottaja



Turun yliopiston ylioppilaskunta



Rehtorinpellonkatu 4 A

20500 Turku

p. 040 747 8285 / p. (02) 276 9618

tyy-jarjestosihteeri at utu.fi

www.tyy.fi
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/yk-yhdistys/attachments/20130830/c029e6fe/attachment-0001.html 


More information about the Yk-yhdistys mailing list