[Yk-yhdistys] Hae SYL:n kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan KENKKUn jäseneksi lukuvuodeksi 2013-2014

Titta Peltonen titta.peltonen at utu.fi
Wed Apr 10 12:15:18 EEST 2013


SYL:n Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan KENKKUn jäsenten haku lukuvuodelle 2013-2014

SYL:n hallitus muodostaa uuden Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan (KENKKU) nykyisen KENKKUn toimikauden päättyessä elokuun lopussa. Valittavan KENKKUn toimikausi on syyskuusta elokuun loppuun. KENKKUn tehtävänä on toimia SYL:n hallituksen neuvonantajana kehitysyhteistyökysymyksissä ja hallinnoida hankkeita yhdessä  kehitysyhteistyökoordinaattorin kanssa. SYL:n käynnissä olevat kehitysyhteistyöhankkeet ovat yhteisöryhmähanke Mongoliassa, luonnonkatastrofien haittavaikutuksia ennaltaehkäisevä hanke Guatemalassa, lasten luku- ja kirjoitustaidon parantamishanke Mosambikissa sekä valtakunnallinen kehitysyhteistyöviikkohanke Suomessa. KENKKUn jäsen pääsee myös viestimään SYL:n kehitysyhteistyöstä ylioppilaskuntiin,tutustumaan Suomen kehityspolitiikkaan ja kansalaisjärjestöjen tekemään kehitysyhteistyöhön. Lisätietoa SYL:n kehitysyhteistyöstä löytyy osoitteesta: http://kehitysyhteistyo.syl.fi.

KENKKUssa on yhteensä 15 jäsentä eri ylioppilaskunnista, joista noin puolet on edelliseltä vuodelta jatkavia jäseniä. KENKKU kokoontuu kerran kuussa Helsingissä yleensä maanantaisin tai perjantaisin. Kokousten välissä asioita valmistellaan sähköpostitse. Kokouksia ei ole kesällä. KENKKUn tehtäviin kuuluvat hankehallinnossa avustaminen, kuten raportointi ja hankkeiden seuranta. Jokainen KENKKUn jäsen kuuluu yhteen maaryhmään, jossa hän tutustuu tarkemmin yhteen SYL:n hankkeeseen ja osallistuu kyseisen hankkeen hallinnointiin. KENKKUn tehtäviin kuuluvat myös kehitysyhteistyöstä tiedottaminen, kuten blogin kirjoittaminen ja ylioppilaskuntavierailut. Tarkempi työnkuvien esittely löytyy liitteenä olevasta dokumentista. KENKKU:n jäsenten matkakulut kokouksiin korvataan.

TYY ehdottaa 1-2 jäsentä neuvottelukuntaan. Tänä vuonna etsimme KENKKUun monitieteistä osaamista; kuten kasvatus-, maatalous- ja metsä sekä taloustieteitä opiskelevia opiskelijoita. Myös kehitysyhteisyöhankehallinnon tuntemista ja kiinnostusta tiedottamiseen arvostetaan. Tärkeintä kuitenkin on sitoutuminen ajoittaan aikaa vievään, mutta antoisaan tehtävään, sekä yhteistyötaidot, innostuneisuus ja ideointikyky. Hakijan tulee sitoutua osallistumaan aktiivisesti KENKKUn toimintaan niin kokouksissa kuin kokousten ulkopuolella tehtävään työhön, kuten SYL:n toiminnasta kertoviin ylioppilaskuntavierailuihin. Hakijan tulee sitoutua myös KENKKUssa toimimiseen etänä mahdollisen ulkomaanvaihdon, harjoittelun tai työn estäessä häntä osallistumasta jokaiseen kokoukseen. Hakemuksessa on kerrottava mahdollisista ulkomaanmatkoista. Osalla KENKKUun valittavista opiskelijoista on oltava sujuva espanjankielen taito Guatemalan hankkeen takia. Hakijaa pyydetään kuvailemaan hakemuksessaan omaa osaamistaan ja motivaatiota suhteessa edellä mainittuihin tekijöihin ja kertomaan, miten hän pyrkisi kehittämään oman ylioppilaskuntansa tietämystä SYL:n kehitysyhteistyöasioista sekä kertomaan maaryhmä- ja tehtävätoive. Hakijan tulee ymmärtää sujuvasti suomea. TYYn edustajan/-ien tulee tiedottaa TYYn kehitysyhteistyösektoria KENKKU-toiminnasta vuoden aikana.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee toimittaa 22.4.2013 klo 12.00 mennessä TYYn kansliaan (Rehtorinpellonkatu 4 A, 20500 Turku) tai sähköpostitse tyy at utu.fi.

Lisätietoja KENKKUsta:
http://syl.kehitysyhteistyo.fi
Kehitysyhteistyökoordinaattori Johanna Ursin-Escobar
etu.sukunimi at syl.fi, 044 780 0220

Lisätietoja hakuprosessista:
kansainvälisten asioiden asiantuntija Anna Kahra
tyy-kvsihteeri at tyy.fi, (02) 276 9615

--
Anna Kahra
kansainvälisten asioiden asiantuntija
[Specialist, International Affairs]

Turun yliopiston ylioppilaskunta
[The Student Union of the University of Turku]

Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku
p. +358 2 276 9615 tyy-kvsihteeri at utu.fi
www.tyy.fi

-------------------------
Tiedon välitti
Titta Peltonen
tiedottaja
Turun YK-yhdistys


More information about the Yk-yhdistys mailing list