[Yk-yhdistys] Eurooppatiedotus esittelee uuden Reilu Eurooppa -kirjan Turun kirjamessuilla

Tuomola Juhana Juhana.Tuomola at formin.fi
Thu Oct 4 12:51:23 EEST 2012


Hyvä vastaanottaja
Eurooppatiedotus esittelee Turun kirjamessuilla alkuviikosta ilmestyneen Reilu Eurooppa –kirjan. Uusi kirja selvittää Euroopan unionin oikeus- ja sisäasioiden tiivistyvän yhteistyön nykytilannetta: Miten Tampereen huippukokouksen 1999 tavoite vapauden, turvallisuuden ja oikeuden alueen muodostamisesta on toteutunut? Kuinka kansalaisen perusturva taataan ja häntä suojellaan muuttuvassa EU:ssa? Mihin suuntaan eurooppalaista maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa ollaan yhtenäistämässä? Ja kuinka tiiviiksi rikosoikeudellista yhteistyötä on kehitettävä rajat ylittävän rikollisuuden hillitsemiseksi?

EU-linjauksia kirjassa pohtivat Suomen ensimmäisellä EU-puheenjohtajakaudella oikeusministerinä toiminut Johannes Koskinen, nykyinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäministeri Päivi Räsänen, sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Pentti Visanen ja rikosoikeuden dosentti Sakari Melander Helsingin yliopistosta.
Kirjaan liittyen toimittaja Susanna Niinivaara haastattelee EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin lakimies Sakari Vuorensolaa B-hallin Kirjakahvila-lavalla lauantaina 6.10. klo 12.40 – 13.00.  Keskustelutuokion aiheena on Reilu Eurooppa? EU:n vapaan liikkuvuuden alue, yhteinen ulkorajavalvonta ja Frontex.
Uutta kirjaa on saatavilla maksutta Eurooppatiedotuksen osastolta B 18 ja siihen voi tutustua myös verkossa osoitteessa

http://www.eurooppatiedotus.fi/Public/default.aspx?contentid=258850&nodeid=37760&culture=fi-FI

Eurooppatiedotuksen osastolla on lisäksi esillä muita ajankohtaisia Eurooppatiedotuksen ja ulkoasiainministeriön kehitysviestinnän julkaisuja.
Messut ovat avoinna perjantaina 5.10. ja lauantaina 6.10. klo 10 – 18 ja sunnuntaina 7.10. klo 10 – 17.
Tervetuloa !
Juhana Tuomola
Eurooppatiedotus, Turku
Puh. 010 3456 630



More information about the Yk-yhdistys mailing list