[Yk-yhdistys] Plan: Vaikuta maailman lasten koulutuksen puolesta

Suvi Seppälä sasepp at utu.fi
Fri Jun 29 14:09:16 EEST 2012


Plan käynnisti toukokuussa Oikeus oppia -kampanjan. Kampanja vaatii lisää panostusta kehitysmaiden lasten ja erityisesti tyttöjen koulutukseen.

Vaikuta koulutuksen puolesta ja allekirjoita kampanjan vetoomus.

Kaikilla maailman lapsilla, tytöillä ja pojilla, on oikeus koulunkäyntiin ja laadukkaaseen opetukseen. Koulutus on tehokas tapa katkaista köyhyyden kierre. Edelleen kuitenkin yli 60 miljoonaa lasta maailmassa ei pääse kouluun.  Usein koulunkäynti jää myös kesken, eivätkä nuoret saa toisen asteen koulutusta. Siksi tarvitsemme lisää panostusta kehitysmaiden lasten ja erityisesti tyttöjen koulutukseen.

Kampanja vetoaa suomalaisiin päättäjiin, jotta koulutuksen osuutta Suomen kehitysyhteistyövaroista kasvatettaisiin.  Suomi käyttää koulutukseen noin kuusi prosenttia kehitysyhteistyövaroistaan. Plan vaatii tämän osuuden kasvattamista kymmeneen prosenttiin ja rahaa kohdistettavaksi erityisesti tyttöjen koulutukseen.
 
Voit tukea kampanjaa seuraavasti: 

Allekirjoita vetoomus osoitteessa plan.fi/oikeusoppia ja välitä linkkiä tutuillesi. 

Hyvä opettaja voi vaikuttaa koko elämään. Kampanjassa kerätään suomalaisten muistoja unohtumattomista opettajista. Kerro oma opettajamuistosi! plan.fi/oikeusoppia/kympin-ope

Kerää nimiä kampanjan vetoomukseen. Nimiä voi kerätä työpaikalla, tapahtumissa, koulussa, ystäviltä, harrastusporukoilta... Tilaa paperiset vetoomuspohjat osoitteesta kotimaa at plan.fi 

Muita osallistumismuotoja ja lisätietoa kampanjasta osoitteessa plan.fi/oikeusoppia. Oikeus oppia -kampanja on osa Planin 75-vuotisjuhlakampanja.




Tervetuloa mukaan!

Karoliina Tikka, vapaaehtoistyön koordinaattori, Plan Suomi, karoliina.tikka at plan.fi


More information about the Yk-yhdistys mailing list