[Yk-yhdistys] Punaisen Ristin luento lapsisotilaista 7.2. (puhujana UNICEFin hätäapuasiantuntija Miriam Azar)

"Suvi Seppälä" sasepp at utu.fi
Tue Jan 31 20:30:36 EET 2012


Punainen Risti järjestää Turussa luennon lapsisotilaista

Paikka: SPR Varsinais-Suomen piirin koulutustila, Yliopistonkatu 24 A (2.krs), Turku
Aika: 7.2.2012 klo. 18:00-19:00

YK:n lapsen oikeuksien sopimus kieltää alle 18-vuotiaiden lasten pakottamisen asevoimiin ja taisteluihin. Silti maailmassa on tälläkin hetkellä arviolta 300 000 lapsisotilasta yli 30 aseellisessa konfliktissa.


Kuka on lapsisotilas? 

Lapsisotilas on alle 18-vuotias lapsi, joka on joko pakotettuna tai vapaaehtoisesti liittynyt armeijaan tai aseelliseen konfliktiin. Lapsia käytetään konfliktitilanteissa paitsi sotilaina, myös vakoojina, viestinviejinä, huolto- ja vartiointitehtävissä, kantajina, palvelijoina ja seksiorjina. Lapsisotilaita eivät siis ole vain ne lapset, jotka kantavat asetta.

Useat lapsista liittyvät armeijaa itse. Jotkut lapsista on siepattu kodeistaan ja pakotettu liittymään armeijaan. Näennäisen vapaaehtoisuuden taustalla ovat sosiaaliset, taloudelliset ja kulttuuriset syyt. Lapset eivät usein myös tiedä, mitä armeijaan liittyminen tarkoittaa heidän elämälleen.

Lapsella on suurempi riski joutua sotilaaksi jos hän on joutunut eroon perheestään, on koditon tai asuu taistelualueella eikä käy koulua. Joskus armeijaan liittyminen on ainut vaihtoehto selviytyä ja saada ruokaa.

Näitä kysymyksiä käsittelemässä UNICEFin hätäapuasiantuntija Miriam Azar

Puhujan jälkeen olemme varanneet mahdollisuuden esittää omaa mieltä askarruttavia kysymyksiä. Olet lämpimästi tervetullut!

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Lisätietoja:
Jooel Niittynen 
puh. 0207 01 2408 
jooel.niittynen at redcross.fi



More information about the Yk-yhdistys mailing list