[Yk-yhdistys] Avoimia työtehtäviä YK:n alajärjestöissä

"Suvi Seppälä" sasepp at utu.fi
Fri Feb 10 00:49:21 EET 2012


YK:n vapaaehtoiset (UN Volunteer) on yksi YK:n alajärjestöistä, jonka keskeinen tavoite on edistää vapaaehtoistoimintaa rauhan ja kehityksen tueksi erityisesti kehitysmaissa. YK:n vapaaehtoiset mobilisoi vuosittain tuhansia kokopäiväisiä vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin YK:n eri alajärjestöissä. Suomen ulkoministeriö rahoittaa vuosittain kolmisenkymmentä YK:n vapaaehtoista, jotka sijoittuvat YK:n järjestöihin erilaisiin ammattitehtäviin – tehtäviä on usein tarjolla mm. viestinnän ja projektihallinnon ammattilaisille, monitorointi- ja evaluaatiotehtäviä, tasa-arvoneuvojia, terveydenhuollon osaajia mm. UNDP:ssa, Unicefilla, UNHCR:lla. Suomen rahoittamat tehtävät ovat avoinna vain Suomen kansalaisille.

 
Vapaaehtoistehtävät ovat yleensä vuoden, mutta enintään kahden vuoden pituisia. Vapaaehtoiset eivät ole virallisesti YK:n työntekijöitä (heitä eivät koske kaikki etuudet, jotka kuuluvat vakituisille työntekijöille), mutta heille maksetaan silti etuuksia, joiden tarkoituksena on mahdollistaa asuminen asemamaassa. Keskimäärin kuukausikorvaus (veroton) on n. 2000 USD, jonka lisäksi maksetaan matkat asemamaahan, terveysvakuutus, muuttoapua tehtävän alussa ja lopussa jne.

 
Rekrytointiprosessi hoidetaan UN Volunteer –alajärjestön toimesta. Tehtävät kulkevat nimellä ”YK:n vapaaehtoinen / UN Volunteer”, mutta ovat ammattitason tehtäviä. Ne tarjoavat mahdollisuuden työskennellä YK:n alajärjestöissä ja saada kenttäkokemusta kehityspoliittisista tehtävistä sekä YK:n toiminnasta. 

 
Parhaillaan on haussa yhdeksän paikkaa:  http://www.formin.fi/public/default.aspx?nodeid=15160&contentlan=1&culture=fi-FI&listFocus=7828&listMode=1&page=1 

 

Yhteydenotot: 

Ulla Helena Gronlund
Programme officer

 

United Nations Volunteers

UNDP / UN House

Birlik Mah. 415. Cadde No:11

06610, Cankaya, Ankara

Tel : +90 312 454 1112

Mob. +90 536 844 7048

Email    ulla.gronlund at undp.org

Web     www.unvolunteers.org 

             www.undp.org.tr 
             www.onlinevolunteeringservice.org 

             www.facebook.com/unvolunteers 

             www.youtube.com/unv




More information about the Yk-yhdistys mailing list