[Yk-yhdistys] Kiinnostaako ura EU-virkamiehenä? Hakuaika 17.4. saakka

Suvi Seppälä sasepp at utu.fi
Tue Apr 3 19:41:34 EEST 2012


EU on avannut virkamieskilpailun, jossa haetaan unionin palvelukseen sekä aloittavia että kokeneita hallintovirkamiehiä. Hakuaikaa on 17. huhtikuuta saakka. 

Kilpailussa haetaan yleisvirkamiehiä (eurooppalainen julkishallinto), juristeja sekä tilintarkastuksen, viestinnän ja ulkosuhteiden osaajia. Ne hakijat, joilla on jo seitsemän vuotta erityisalan kannalta olennaista kokemusta, voivat hakea suoraan korkeamman AD7-tason tehtäviin. Aloittavan virkamiehen AD5-tason tehtäviin hakevilta ei vaadita työkokemusta.

Kaksivaiheinen kilpailu
Virkamieskilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäinen, tietokonepohjainen osio järjestetään kussakin jäsenmaassa. Ensimmäiseen vaiheen valmennuksena on tehtäväesimerkkejä mallivastauksineen internetissä EPSO:n ja VN:n sivuilla (ks. linkit alla). Toiseen vaiheeseen mukaan päässeet kutsutaan jatkamaan kilpailua Brysseliin arviointikeskukseen.

Kilpailun läpäisevät hakijat valitaan niin sanotulle varallaololistalle, joka on voimassa pääsääntöisesti vuoden. Listalle pääseminen ei takaa vielä työpaikkaa, mutta hakija voi omalla aktiivisuudella vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti rekrytoituu listalta.

Kilpailun järjestää Euroopan henkilöstövalintatoimisto EPSO (The European Personel Selection Office). Kaikille avoimia virkakilpailuja järjestetään vuosittain. Tiedot hauista löytyvät EPSO:n verkkosivuilta, ja hakeminen tapahtuu sivuille luotavan EPSO-tilin kautta.

Lisätietoa netissä: 
EPSO:n verkkosivu: http://europa.eu/epso/apply/news/news126_en.htm
Kilpailuilmoitus: http://eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?uri=OJ:C:2012:076A:SOM:EN:HTML
EU-työpaikat valtioneuvoston sivulla: http://www.vn.fi/eu/tyopaikat/fi.jsp


More information about the Yk-yhdistys mailing list