[Yk-yhdistys] Kiinnostaako ura EU:ssa? Infotilaisuudet Euroopan unionin virkakilpailuista Turussa maanantaina 7. 3. klo 14.15 ja 18.00

Tuomola Juhana Juhana.Tuomola at formin.fi
Mon Feb 28 12:00:13 EET 2011


Kiinnostaako ura EU:ssa?

Infotilaisuudet Euroopan unionin virkakilpailuista Turussa maanantaina 7. maaliskuuta

Euroopan unionin virkakilpailut ovat uudistuneet  ja muuttuneet jokavuotisiksi. Näin myös suomalaisille on avautunut  parempia mahdollisuuksia hakeutua EU:n palvelukseen aina vahtimestarista pääjohtajaksi saakka. Järjestyksessä toinen uudenmallinen ja myös suomalaisille avoin virkakilpailu aukeaa 16. maaliskuuta. Tällöin palvelukseen haetaan aloittavia hallintovirkamiehiä (AD5)  sekä jo työkokemusta omaavia virkamiehiä (AD7). Tehtäväalueina ovat eurooppalainen julkishallinto, talous, rahoitus, oikeus, tilintarkastus ja tilastotiede. Kilpailuun voivat osallistua vähintään alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet.

EU-asiantuntija Marko Mäntylä valtioneuvoston EU-sihteeristöstä ja kääntäjä Jarkko Ahola Euroopan komission
Suomen-edustustosta kertovat tarkemmin uramahdollisuuksista ja työskentelystä  EU:n palveluksessa kahdessa Turussa järjestettävässä infotilaisuudessa maanantaina 7. maaliskuuta.

Turun yliopiston ja Åbo Akademin ura- ja rekrytointipalvelut ja Eurooppatiedotus järjestävät ensimmäisen tilaisuuden klo 14.15 - 15.45 Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Calonia-rakennuksessa, sali 2, Vänrikinkatu 2.

http://www.utu.fi/kartta/

Toinen infotilaisuus järjestetään samana päivänä klo 18.00 - 19.30 Turun kaupunginkirjaston Studiossa, Linnankatu 2.

Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

EU:n henkilöstövalintatoimiston EPSO:n järjestämät virkakilpailut ovat pääsääntöisesti kaksivaiheisia. Ensimmäinen osio järjestetään kussakin jäsenmaassa ja tällöin testataan hakijan soveltuvuutta, ei niinkään EU-tiedon hallintaa. Tietokonepohjaiseen alkukarsintakokeeseen sisältyvät kielellistä, numeerista ja abstraktia päättelyä sekä tilanteenarviointikykyä mittaavat kokeet. Toiseen vaiheeseen päässeet kutsutaan Brysselissä järjestettävään arviointikeskus-vaiheeseen. Tällöin vuorossa ovat haastattelu, suullinen esitys, kirjallinen case-tehtävä ja ryhmätyöharjoitus.

Kilpailun läpäiseminen ei vielä takaa työpaikkaa EU:ssa. Kilpailusta läpi päässeet saavat nimensä varallaololistoille, jotka ovat voimassa vuoden. Omalla aktiivisuudella voi vaikuttaa siihen miten nopeasti listalta rekrytoituu.

Yleisesti hakijoilta edellytetään EU-kansalaisuutta, haettavan alan erityisosaamista, vaadittavaa kielitaitoa ja suoritettua asevelvollisuutta. Virkakilpailuihin voi valmistautua syventämällä omaa ammattiosaamistaan, EU-tietämystä sekä kielitaitoa. Valtioneuvoston EU-sihteeristö järjestää valmennusta hallintovirkamieskilpailuihin osallistuville.

Tällä hetkellä EU:n palveluksessa työskentelee arviolta 1100 suomalaista.

Lisätietoja:

EU-asiantuntija Marko Mäntylä, valtioneuvoston EU-sihteeristö, puh. (09) 1602 2120
Johtava koordinaattori Jan Kraufvelin,  Arbetsforum, Åbo Akademi, puh.  (02) 215 4961
Aluetiedottaja Juhana Tuomola, Eurooppatiedotus, puh. 010 3456 630.








More information about the Yk-yhdistys mailing list