[Yk-yhdistys] Ulkoasiainministeriön kehitysviestintä ja Eurooppatiedotus mukana Turun kirja- ja tiedemessuilla 1.-3. lokakuuta 2010

Tuomola Juhana Juhana.Tuomola at formin.fi
Thu Sep 30 13:40:49 EEST 2010


Ulkoasiainministeriön kehitysviestintä ja Eurooppatiedotus mukana Turun kirja- ja tiedemessuilla 1.- 3. lokakuuta 2010

Ulkoasiainministeriön kehitysviestintä ja Eurooppatiedotus ovat mukana Turun kirja- ja tiedemessuilla 1.-3.10.2010.

Osastolla voi mm. testata kehitysviestinnän uutta Hodihodi - elämää Afrikassa -verkkopeliä, jossa neljä eri-ikäistä ihmistä seikkailee afrikkalaisessa kaupungissa ja sen laitamilla. Peli on suunnattu erityisesti 10–15-vuotiaille ja sen tavoitteena on kertoa Afrikasta ja kehityskysymyksistä nuoria kiinnostavasti. Lisäksi osastolla on tarjolla ajankohtaista materiaalia kehitys- ja EU-kysymyksistä.

Perjantaina 1. lokakuuta klo 13 kehitysviestintä järjestää Hodihodi -tietovisan messukeskuksen auditoriossa 1. Visassa turkulaisten Pansion ja Topeliuksen koulujen kuudesluokkalaiset testaavat tietojaan Afrikasta.

Sunnuntaina 3. lokakuuta messuosastolla vierailee klo 14-15 Suomen EU-edustuston lehdistöneuvos Jussi Seppälä Brysselistä. Useat tuntevat hänet Yleisradion pitkäaikaisena Brysselin kirjeenvaihtajana, lukuisten EU-uutisten kasvona ja äänenä. Lehdistöneuvos Jussi Seppälää haastattelee sunnuntaina klo 15.40 – 16.10 A-hallin Fiore-lavalla aluetiedottaja Juhana Tuomola. Tuokion aiheena on Eurooppatiedotuksen perjantaina 1.lokakuuta Helsingissä julkistettava kirja ”ESPANJA YMMÄRTÄÄ MYÖS JÄÄNMURTAJIA. Suomen EU-edustuston kolumnit 2009−2010”. Kirjaa saa messuosastolta maksutta lauantaista 2.10. alkaen.

Ulkoasiainministeriön kehitysviestinnän ja Eurooppatiedotuksen yhteinen osasto löytyy messujen tiedehallista osoitteesta B18.

Turun kirja- ja tiedemessut ovat avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina 10-17.

Lisätietoja:

Tiedottaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869
Aluetiedottaja Juhana Tuomola, puh. 040 510 7529


ESPANJA YMMÄRTÄÄ MYÖS JÄÄNMURTAJIA
Suomen EU-edustuston kolumnit 2009−2010

Miten kummassa Espanja liittyy jäänmurtajiin? Mikä ihme on Mertens? Miten EU2020-strategia liittyy tarinaan kirnuavista hiiristä? Mikä on Plutoksen arvoitus?

Kysymykset tuntuvat oudoilta, mutta jokaisen takaa löytyy eurooppalaisen yhdentymisen avainasioita. Kirjaan kootut kolumnit sivuavat kaikkea olennaista EU:ssa: talouskriisistä turvallisuuspolitiikkaan, ympäristöstä tasa-arvoon, terveydestä autoteollisuuteen, kalastuksesta urheiluun, maataloudesta liikenteeseen, digitaalimarkkinoista uuteen ulkosuhdehallintoon. Suomalainen näkökulma Euroopasta, suoraan unionin pääkallopaikalta Brysselistä.

Suomen EU-edustuston työntekijöiden kolumnit avaavat vaikeaselkoisia EU-kysymyksiä ymmärrettävästi ja hauskastikin. Edustusto – tuttavallisesti EUE – on Suomen EU-politiikan tärkein työkalu ja keihäänkärki.

Kirja julkaistaan Helsingissä perjantaina 1.10. ja sen on kustantanut UM:n Eurooppatiedotus










More information about the Yk-yhdistys mailing list