[Yk-yhdistys] Halisten maahanmuuttajalasten läksykerhotoiminnasta keväällä 2010

Pirkko Aalto phaalt at utu.fi
Fri Jan 22 15:43:54 EET 2010


Hei kaikki YK-yhdistyslistalla olevat ja mahdollisesti maahanmuuttajalasten läksykerhosta kiinnostuneet,

Halisten maahanmuuttajalasten läksykerhotoiminnan alkutapaamisessa ke 19.1. klo 15-16 kävimme läpi viime syksyn kehitysehdotuksia ja uusia ajatuksia läksykerhotoimintaa koskien. Kirjoitan lähiaikoina alkutapaamisen hedelmät yhteen ja lähetän teille kaikille tiedot läpikäydyistä asioista. Liitän vastaisuudessa kokousasiat myös yhteiseen läksykerhovihkoomme, sieltä ne voi myös lukea tarvittaessa.

Ohessa alkutapaamisessa esille tulleet olennaisimmat ja tärkeimmät asiat tulevaa kevättä koskien:

* LÄKSYKERHON AJANKOHTA
Läksykerhoa pidetään keväällä tiistaisin klo 13-15 ja torstaisin klo 14-16.
Ajankohdilla takaamme mahdollisimman monen lapsen pääsyn läksykerhoon.

* KALENTERI JA VIHKO
Läksykerhoa varten on läksykerholle varatussa kaapissa olemassa kalenteri ja läksykerho-ohjaajien vihko. Voit merkitä aina tietyn kuukauden kohdalle päivät, jolloin pystyt osallistumaan kerhoon.

HUOM!
- jos olet kirjoittanut kalenteriin pääseväsi kerhoon, muttet pääsekään paikalle, ILMOITA ESTEESTÄSI MINULLE. Nimesi voidaan täten vetää yli kalenterista ja olemme kaikki tietoisia paikalla olevista ohjaajista.
- vihkoon kirjoitetaan JOKA KERTA oma nimi/ohjaajien nimet ja lasten nimet (saavat itse kirjoittaa)

Kalenteriin merkitään siis mahdolliset osallistumiskerrat, vihkoon joka kerta paikallaolo. Kerhon  toimivuuden kannalta molemmat ovat elintärkeitä, huolehdithan siis omasta osuudestasi. Lapsista ja kerhotoiminnasta yleensäkin voi kirjoitella vihkoon halutessaan ajatuksiaan ja kommenttejaan. Myös lapset voivat tehdä tämän.

* LÄKSYKERHON SÄÄNNÖT
Läksykerhoa varten on laadittu viime syksynä omat säännöt, jotka lukevat kaapin seinällä läksykerhotilassa.
Jokaisen ohjaajan tulee pitää kiinni näistä säännöistä läksykerhon toimivuuden kannalta. Tärkeintä on kerhon toiminnan kannalta aktiviteettien suorittamisjärjestys:
1/ käsienpesu
2/ läksyt
3/ välipala
4/ leikit ja pelit

Läksykerhotilaa on mukautettu siten, että läksyjä tekevät ja pelejä pelaavat/välipalaa nauttivat ovat eri puolilla läksykerhohuonetta. Täten takaamme keskittymisrauhan niille, jotka tekevät läksyjä ja vastaavasti oman tilan niille, jotka syövät ja pelaavat. On myös tärkeää, että läksykerhotila pysyy siistinä.

* KÄYTÄNNON ASIOITA TOIMIVUUDEN KEHITTÄMISEKSI

AVAIMET
Ensimmäisenä paikalle saapunut läksykerho-ohjaaja voi hakea läksykerhotilan avaimet toisesta kerroksesta, Opetuskoti Mustikan tiloista. Yläkerran tila on yleensä auki klo 16 asti. Mikäli tila on kiinni, avaimen voi pudottaa laatikosta. OPETUSKOTI MUSTIKALLA ON VAIN YKSI AVAIN, JOTEN ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ SIITÄ PIDETÄÄN HUOLTA.

NIMILAPUT
Läksykerho-ohjaajat ja lapset kirjoittavat itsellensä nimilaput, jotta kaikki muistavat toistensa nimet paremmin. Tätä varten kerhotilasta löytyy omat tarvikkeet.

VÄLIPALA-AIKA
Läksykerhoa varten on varattu aina jonkinlainen välipala. Jotta kaikki lapset ja ohjaajat saisivat nauttia oman välipalansa saapumisajankohdasta huolimatta, päätimme, että välipalaa saa ottaa lisää seuraavasti:
ti klo 14.30 jälkeen
to klo 15.30 jälkeen
On tärkeää, että ohjaajat pitävät tästä kiinni. Myöhemmin kerhoon mahdollisesti tulevat tietävät, että välipala saattaa olla loppunut tämän jälkeen.

WC
Jokainen ohjaaja huolehtii siitä, että WC:ssä on paperia ja pyyhkeet vaihdetaan säännöllisin väliajoin.
Tarvittavat asiat löytyvät Opetuskoti Mustikasta.

LISÄTEHTÄVÄT
Mikäli lapsi tulee kerhoon ilman läksyjä, ohjaaja voi valikoida halunsa mukaan erinäisistä kieli- ja matemaattisista tehtävistä harjoituksen/harjoituksia ko. lapselle. Vaihtoehtoisesti voi lukea jonkin tarinan koululaiselle. Punaiset kansiot ja erilaiset kirjat löytyvät läksykerholle tarkoitetusta kaapista. Olisi hyvä, että jokainen tekisi jotain, vaikka läksyjä ei olisikaan.

* MATKAKORVAUKSET JA TODISTUKSET
Läksykerhosta aiheutuvat matkakustannukset korvataan sinulle. Jos siis kuljet linja-autolla, säilytä kuitit kevään loppua ajatellen. Todistuksen läksykerhoon osallistumisesta saa jokainen kevään lopulla tunnit ilmoitettuaan.



On hyvä muistaa, että yläkerrasta saa aina apua halutessaan. Henna tuo eettiset periaatteet kaikille jossain vaiheessa.

Ja vielä tulevasta: TYÖNOHJAUSILTA to 11.3. klo 16.15-18.15 heti läksykerhon jälkeen. Paikalla Henna Junttila ja maahanmuuttajaopetuskokemusta omaava opettava Tellervo Vaitinen.

Otathan yhteyttä minuun, jos jotain jäi epäselväksi tai sinulla heräsi uusia kysymyksiä.

Nähdään läksykerhossa! :)

Ystävällisin terveisin,
Pirkko

* * *
Pirkko Aalto
phaalt at utu.fi
+358 45 1 377 555



More information about the Yk-yhdistys mailing list