[Yk-yhdistys] Mahdollisuuksien tori 2009 toimikunta hakee innostuneita toimijoita joukkoonsa!

Saija Siivonen sasiiv at utu.fi
Fri Oct 17 14:05:32 EEST 2008


Moi kaikille,

Turun YK-yhdistys on Turun mahdollisuuksien torin vastuu järjestö, jonka vuoksi listamme toimii osittain myös MT-foorumina.

Mahdollisuuksien tori -toimikunta on kokoontunut varsinaisen suunnittelutyön merkeissä lokakuun alussa ja tässä hieman koostetta puhutusta, joka toivottavasti innostaa monia tulemaan seuraavilla kerroilla mukaan ideoimaan :)

Mahdollisuuksien tori järjestetään ensi vuonna lauantaina 12.9., ajankohta on siis pitkän harkinnan tuloksena siirretty syksyyn. Mahdollisuuksien tori toteutetaan samalla konseptilla kuin aikaisemminkin, mutta sen  ympärille ollaan järjestämässä mahdollisuuksien viikkoa, jolle on haettu UM:n tiedostustukea. 

Mahdollisuuksien viikon teema on ensi vuonna kestävä kehitys. Mahdollisuuksien viikon tarkoituksena on tuoda turkulaiset kansalaisjärjestöt lähemmäksi tavallisia turkulaisia monin eri tavoin koko viikon ajan järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia, joista ainakin näyttely ja seminaari ovat ns. pakolliset. Toiminnan järjestäminen on järjestölähtöistä ja tarkoituksena on tuoda mahdollisuuksien viikon teemaa esiin monin eri tavoin, niin viihteen, taiteen kuin tieteenkin lähtökohdista. Yhteistyökyselyjä on lähtenyt esimerkiksi jo Kinokoplalle ja Aura Street Marketille. Mahdollisuudet ovat rajattomat ja tarkoituksena on tarjota ”jokaiselle jotakin”, tiivistää järjestöjen välistä yhteistyötä  ja olla näkyvästi esillä Turun kaupunkikuvassa koko viikon ajan. 

Mahdollisuuksien viikon avajaistilaisuudeksi on suunniteltu seminaaria lauantaille 5.9. Seminaari järjestetään korkealla profiililla ja olemme kutsumassa puhujiksi ainakin Paavo Väyrysen ja Teivo Teivaisen, jotka toivottavasti ottavat kutsun vastaan. Seminaarin teemana on kestävän kehityksen taloudellinen ulottuvuus ja erilaisten kumppanuuden muotojen esiintuominen. Seminaaritilan kysely on myös jo aloitettu, ehdolle ovat tähän mennessä tulleet Akatemian talo, työväenopisto ja kaupunginkirjaston auditorio.

Ehkä suurin haasteemme on olla näkyvästi esillä paikallisessa mediassa, joka käsittää Turun Sanomat, paikalliset ilmaislehdet, radion.. jne. Ideana on tarjota medialle valmiita juttupaketteja ja saada niitä julkaistua jokaisessa paikallisessa lehdessä pari kappaletta. Tämän toteuttamiseksi kaikki mediakontaktit ja toimittajaehdokkaat ovat kullanarvoisia. Kirjoittajille on kaavailtu palkkiota, koska media julkaisut ovat avainasemassa UM:n hakemuksessamme.

Tässä siis lyhykäisyydessään suunnitelmamme. Koska ideointi on vasta alkanut ja pyrkimyksenä on tuoda jotain täysin uutta ja huikaisevaa Turun järjestötoimintaan, ovat kaikki erittäin tervetulleita (ja toivottuja) mukaan MT09-toimikuntaan. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita! 

Viimevuosien MT projektikoordinaattori ja taloudenhoitaja ovat nyt jättämässä pestejään uusille innokkaille, joten tämänkin vuoksi tämä on loistava tilaisuus jokaiselle kansalais- ja järjestötoimintaan orientoituneelle saada hienoa työkokemusta. Männävuosien tietotaito ei ole kuitenkaan poistumassa Turusta, joten tukea ja ohjausta saamme yllin kyllin kokeneemmilta toimijoilta.

Seuraavan tapaamisen ajankohtaa ei ole vielä sovittu, mutta infoa asiasta laitetaan listalle. Jos aloit jo innostua, niin mielenkiinnosta voit ilmoittaa allekirjoittaneelle tai Saila Tykkyläiselle (sajoty at utu.fi), niin pääset inside-listallemme ;) 

Aurinkoisia syyspäiviä
/Saija.

---------------------------
Saija Siivonen
Turun YK-yhdistys
Puheenjohtaja
sasiiv at utu.fi
041-5390050



More information about the Yk-yhdistys mailing list