[Yk-yhdistys] Fwd: Tertvetuloa Etnia-filmifestivaalille!

Saija Siivonen sasiiv at utu.fi
Tue Oct 7 10:53:45 EEST 2008


Aasiaa kuvin ja sanoin!

Seitsemäs Etnia-filmifestivaali järjestetään Turussa 9.-12.10.2008. Tämän vuoden teema terävöityy Aasian alkuperäiskansojen, vähemmistökulttuurien ja nykykulttuurin kohtauspisteeseen. ML Media Liv ab:n teatteri täyttyy jälleen kansainvälisistä ohjaajanimistä ja kansainvälisesti palkituista filmeistä.

Iranilainen elokuvaohjaaja Bahman Ghobadi saapuu Suomeen. Hänen ohjauksensa Turtles Can Fly (2004) ja Half Moon (2006) ovat kansainvälisesti ansioituneita kurdielokuvia. Turkuun saapuu myös pitkän linjan dokumentaristi Richard Martin Jordan, jonka viimeisin ohjaustyö God is American käsittelee cargo-kulttia Vanuatussa. Tiibet-asia pääsee esille useamman dokumenttielokuvan voimin. Tibet's Cry for Freedomin ohjaaja, australialainen Lara Damiani saapuu Turkuun kertomaan kokemuksistaan ja Tiibetin tilanteesta.

Sukukansojemme tilanteeseen Venäjällä pääsee sisälle paikalle saapuvan ohjaaja Andrzej Dybczakin evenkeistä kertovan Gugara-dokumentin voimin. Myös venäläinen toimittaja Olga Kornienko saapuu Turkuun keskustelemaan venäjän alkuperäiskansojen tilanteesta ja näyttämään heihin keskittyvää dokumenttia. Suomalaista osaamista edustaa ohjaaja Arto Halonen, jonka dokumentti Pyhän kirjan varjossa esitetään festivaaleilla.

Festivaalilla esitettävistä draamaelokuvista kaksi, Mongol ja Forsaken Land, saavat Etnia-filmifestivaalilla Suomen ensi-iltansa. Mongol on ollut Oscar-ehdokkaana parhaasta ulkomaisesta elokuvasta ja Forsaken Land on palkittu Cannesissa.

Liput: fiktiot 3 euroa, dokumentit ilmaisia.

Festivaaliohjelma: www.etnia.fi

Yhteydenotot:
Toimisto: 02 250 1719
Etnia ry:n festivaalikoordinaattori Tommi Laitinen: 044 092 0020
Etnia ry:n festivaalitiedottaja Rebecca Frilund: 050 469 4639

Lisätietoja Bahman Ghobadista: http://www.mijfilm.com/

Etnia ry on Turussa toimipaikkaansa pitävä yhdistys. Sen toiminnan keskiössä ovat alkuperäiskansakysymykset. Etnia on järjestänyt filmifestivaalia vuodesta 2000 lähtien lähes vuosittain. Festivaali tavoittaa kerta toisensa jälkeen tuhansia katsojia. 

 
 



More information about the Yk-yhdistys mailing list