[Yk-yhdistys] Mahdollisuuksien tori

Elina Niinioja taenii at utu.fi
Tue May 6 22:07:53 EEST 2008


Hei!

Turun Mahdollisuuksien tori järjestetään lauantaina 24.5. klo 10-17 kävelykadulla. Torilla järjestöt esittelevät toimintaansa ja lavalla on luvassa musiikkia (mm. Mama Africa ja Kaikukasti), tanssia, kierrätysvaatemuotinäytös ja pyörähuutokauppa. Tämän vuoden torin teemana on kauppa. 
Mahdollisuuksien torit ovat Kepan koordinoimia, Turussa vastuujärjestönä on Turun YK-yhdistys. Lisää tietoa tapahtumasta: www.mahdollisuuksientori.fi/paikkakunnat/turku/ 

Torille kaivataan vapaaehtoisia auttamaan mm. näyttelyn valvonnassa. Palkkioksi saa ruokaa ja kahvia, sekä halutessaan osallistumistodistuksen. Jos vapaaehtoistyö kiinnostaa, Ilmoittaudu harjoittelija Niina Ratilaiselle (niina.ratilainen(at)students.turkuamk.fi). 

Terveisin,

Elina Niinioja
Turun Mahdollisuuksien torin vastuuhenkilö


Lisäksi SPR järjestää tällä viikolla mielenilmauksen sodan siviiliuhrien puolesta:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tälläkin hetkellä yli 30 maassa käydään sotaa. Sodissa kuolee kymmenen kertaa enemmän siviilejä kuin sotilaita. 

Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri ja Turun osasto järjestävät Punaisen Ristin päivänä Kävelykadulla torstaina 8.5. klo 14-14.30 hiljaisen mielenilmauksen sodan uhrien puolesta. Mielenilmauksella halutaan  kertoa, että sodassakin on säännöt ja että sodan uhreilla on oikeus saada apua. Punaisella Ristillä on erikoistehtävä toimia sodan keskellä ja auttaa sodan uhreja. Punaisen Ristin kautta voi jokainen välillisesti myös Suomesta käsin auttaa sodasta kärsiviä.

Mielenilmaus toteutetaan makaamalla maassa pressujen päällä kymmenen minuuttia. Yhdellä kymmenestä maassa olevalla on päällään maastopuku ja muut osallistuvat ilmaukseen omissa vaatteissaan. Tämä havainnollistaa sen, että yhdeksän kymmenestä sodissa kuolevista on siviilejä. Ennen mielenilmausta Kävelykadulla on Punaisen Ristin vapaaehtoisia, jotka tiedottavat tapahtumasta ja jakavat esitteitä ohikulkijoille.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------







More information about the Yk-yhdistys mailing list