[Yk-yhdistys] HUOM: muuttunut aika (ti 9.12. klo 14-16) Mahdollisuuksien viikko 2009: Mediakampanjan ideointipalaveri 9.12.

Inka Reijonen iereij at utu.fi
Thu Dec 4 21:33:00 EET 2008


Hei,

Tahdotko mukaan toteuttamaan alueellista mediakampanjaa?

Mahdollisuuksien viikon (kts. liite alla) mediakampanja kaipaa innokkaita ja motivoituneita tekijöitä suunnittelemaan, toimimaan ja toteuttamaan yhdessä.

Tule ideoimaan ja kuulemaan lisää vapaamuotoiseen idea-palaveriin tiistaina 9.12. klo 14 alkaen Educariumin (Assistentinkatu 5) kurssikirjaston ryhmätyöhuoneeseen 174.2 (1 krs.)

Ystävällisin terveisin
Inka Reijonen
Mahdollisuuksien viikon suunnitteluryhmä - mediakampanja
040-7167487

LIITE:

Mahdollisuuksien viikko -tapahtuman esittelykirje

Paikallisen järjestökentän foorumina toiminut sekä kehitysyhteistyökysymyksistä tiedottamiseen paneutunut monikulttuurisuusfestivaali Turun Mahdollisuuksien tori laajenee vuonna 2009 viikon mittaiseksi Mahdollisuuksien viikoksi, joka järjestetään 5.-12.9.. Mahdollisuuksien viikon toimintoja yhteen sitova teema teema on YK:n vuosituhattavoitteita ja Suomen kehityspoliittisia linjauksia mukaillen kestävä kehitys sekä siihen liittyvät kolme ulottuvuutta; taloudellinen, sosiaalinen ja luonnotaloudellinen.

Toiminnallisesti mahdollisuuksien viikko jakautuu kolmeen osaan; Järjestölähtöisten tapahtumien sarjaan, mediakampanjaan sekä alueellisen yhteistyön kehittämiseen. Turkulaisessa katukuvassa viikon aikana näkyvät kehitysyhteistyökysymyksiä ja viikon teemoja käsittelevät kansalaisystävälliset tapahtumat toteutetaan turkulaisten järjestöjen voimannäyttönä. Järjestölähtöisten tapahtumien, ja samalla koko viikon päättää lauantaina 12.9. Kävelykadun valtaava monikulttuurisuusfestari Mahdollisuuksien tori, jonka järjestämisestä turkulaisilla järjestöillä on jo monivuotinen ja menestyksekäs kokemus.

Mediakampanja käynnistetään korkean tason seminaarilla teemasta "Kestävä taloudellinen kumppanuus", tilaisuus järjestetään lauantaina 5.9. Akatemian talolla, johon puhujiksi on kutsuttu muun muassa kauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen, professori Teivo Teivainen sekä VTT:n ylijohtaja emeritus Reino Hjerppe. Mediakampanja keskittyy systemaattiseen tiedotustyöhön turkulaisissa medioissa, sen tavoitteena on lisätä kehitysyhteistyökysymysten, kansalaisjärjestöjen sekä kestävän kehityksen näkyvyyttä mediassa. Alueellista yhteistyötä kansalaisjärjestöjen välillä on tarkoitus kehittää kulttuurivaihdon kautta. Alueellisen yhteistyön kehittäminen tähtää itsenäisen yhteistyöverkoston luomiseen Turussa ja lähialueilla toimivien järjestöjen välille.

Mahdollisuuksien viikko on avoin tapahtuma kaikille kaupunkilaisille. Viikon on tarkoitus näkyä ja kuulua kaikille turkulaisille joko suoraan tapahtumien ja tempausten kautta tai median välityksellä. Alueellisen yhteistyön kautta toiminta- ja tapahtuma-viikko pyrkii myös tavoittamaan lähialueiden asukkaat. Viikon perimmäisinä tavoitteina on tuoda kestävän kehityksen kysymykset yleiseen keskusteluun ja julkisiin tiloihin sekä nostaa esiin paikallisen järjestökentän tarjoamia vaikutus- ja toimintamahdollisuuksia. Elävä ja aktiivinen kansalaisyhteiskunta luo sosiaalista pääomaa ja hyvinvointia toiminnasta osallisille, tätä viestiä haluamme viedä eteen päin

Mahdollisuuksien viikko toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin. Viikon tili- ja vastuujärjestönä toimii Turun YK-yhdistys, mukana tapahtumakokonaisuutta suunnittelemassa on lukuisia turkulaisia järjestöjä ja aktiivisia kaupunkilaisia - Mahdollisuuksien torille osallistui vuonna 2008 yli 60 järjestöä, ja sitä suunnittelemassa oli noin 20 järjestöä, joukkomme on siis laaja ja kasvaa edelleen. Suunnittelupalaverit ovat jo lähteneet käyntiin, parhaillaan olemme kartoitettamassa yhteistyömahdollisuuksia, hakemassa rahoitusta sekä muokkaamassa viikolle tarkempia raameja. Yhteisiä tempauksia ja toimintoja suunnitellaan jo esimerkiksi Kinokoplan sekä Aura street marketin kanssa.





More information about the Yk-yhdistys mailing list