[Yk-yhdistys] Suomen kielen teho-opetusta

Maiju Selin maseli at utu.fi
Tue Mar 27 19:40:55 EEST 2007


Hei!

MuuMaaMustikka-projektilla, jonka lasten läksypiirissä YK-yhdistys on mukana avustamassa, on myös äitikerho, joka kokoontuu maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin. Mukana on maahanmuuttajaäitejä ja heidän alle kouluikäisiä lapsiaan. Kaikki puhuvat ainakin jonkin verran suomea. Nyt kerhoon on kuitenkin tullut uusi äiti, joka ei vielä osaa suomea. Hän on Turkin alueen kurdi, joka on asunut Suomessa pari vuotta. Kerhojen vetäjä Pia Lehmus toivoo, että joku alkaisi opettaa tälle äidille suomen kieltä. Tässä Pian viesti:

"Hei!
Äiti-kerhoomme tuli viime viikolla uusi äiti. Hän on Turkin alueen kurdi, joka on ollut Suomessa pari vuotta. Hän ei osaa suomea yhtään! Luultavasti hän ei halua lähteä Koto-toiminnan piiriin keskustaan, sillä hänellä on vuoden ikäinen poika.

Yhteistyömme läksykerhon puitteissa on toiminut loistavasti. Nyt tuli mieleen, että löytyisikö vielä vapaaehtoista opettamaan tätä nuorta äitiä vaikkapa jonkin intensiivijakson siten, että hän pääsisi ryhmän muitten naisten joukkoon. 

Tämä jakso voisi mielestäni olla vaikka jokin projektijuttu, jos joku opiskelija sellaista tarvitsee. Otamme äidin ilman muuta joukkoomme, mutta henkilökohtainen opetus olisi varmasti tehokkaampaa kuin ryhmässä. Eli tässä olisi haastetta!!! Aikoja voitaisiin yrittää sovitella opiskelijan mahdollisuuksien mukaisesti.

 terv. Pia Mustikasta"

Eli jos kiinnostuit ja haluaisit opettaa maahanmuuttajanaiselle suomen kieltä, otathan yhteyttä minuun tai suoraan Piaan (pia.lehmus at dnainternet.net)!

terveisin Maiju Selin


-----------------------------------------------------------------
"Nyt saat salaisuuteni. Se on hyvin yksinkertainen: ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä."


More information about the Yk-yhdistys mailing list