[Yk-yhdistys] Tänään Mahdollisisuuksien torin kokous &RANFERI AGUILAR (Guatemala)

Anne Nokua amnoku at utu.fi
Thu Mar 22 10:24:56 EET 2007


Hei yhditys!

SEURAAVA MAHDOLLISUUKSIEN TORIN SUUNNITTELUKOKOUS:
Aika: torstai 22.3. klo 18.
Paikka: Kansainvälinen kohtauspaikka, Vanha Suurtori.

Seuraavassa tapaamisessa voisimme vaikkapa pohtia Mahdollisuuksien torin ulkoasua. Kepa tarjoaa esimerkiksi banderollit ja jättipallot 4kpl (halkaisija n. 165cm). Luvassa on myös tietoa elintarvikkeiden käsittelystä ja luvista. Esittelyssä Kepan tarjoamat uudet mainokset, Kävelykadun pohjapiirros jne. Mukana myös uusi palkattu koordinaattori Rebecca Frilund.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26.5 KÄVELYKADULLA RANFERI AGUILAR (Guatemala)

RANFERI: Kepan tarjoamista bändeistä on varmistunut Ranferi Aguilarin esiintyminen Kävelykadun lavalla. Viisihenkiseen ryhmään kuuluu Ranferi Aguilarin lisäksi kaksi perkussionistia, Ennio Ramazzini ja Mynor Garcia ja keraamikko-taiteilija Carlos Chaclan, joka on valmistanut soittimia Popol Vuhin arkeologisen museon instrumenttien pohjalta sekä laulaja Ana Lucía Orozco.

Aikaisemmin Ranferi soitti Alux Nahual -nimisessä yhtyeessä, joka oli Guatemalan kuuluisin ja yksi Keski-Amerikan kuuluisimmista rock-yhtyeistä. Alux Nahualin hajottua Ranferi Aguilar suuntautui etnomusiikkiin. Antropologin, arkeologin ja maya-keraamikkotaiteilijan avulla hän pääsi kokeilemaan muinaisten mayojen käyttämiä soittimia sekä niistä valmistettuja kopioita. Ranferi insipiroitui tzutjil maya-sadusta "Sateentekijä", johon hän sävelsi musiikin alkuperäisten maya-instrumenttien jäljitelmillä. Sateentekijä levy ilmestyi vuonna 2002 ja se palkittiin vuoden parhaana kansanmusiikki- albumina. http://www.maailmakylassa.fi/ohjelma/musiikki/ranferiaguilar/ranferiaguilar

SAVUKEIDAS KUSTANNUS: Oscar Wilden rauhaa käsitteleviä aforismeja suomentaja Timo Hännikäisen lukemana.

KIPINÄ, TURUN YLIOPISTON JÖNGLÖÖRIKERHO: mm. jongleerausta ja akrobatiaa.

LUPAUSKORTTIKAMPANJA: TEE HYVÄ LUPAUS! Kepan lupauskorttikampanjassa yksittäinen ihminen voi kantaa kortensa kekoon paremman maailman puolesta. Poliitikot lupaavat herkästi asioita etenkin vaalien alla, mutta useilla Mahdollisuuksien toreilla kuka tahansa voi tehdä lupauksen, jolla on todellista merkitystä. Torilla kävijä voi esimerkiksi luvata seurata kansanedustajansa toimia köyhyyden vähentämiseksi, suosia reiluja tuotteita tai luvata ottaa kummilapsen kehitysmaasta. Lupaukset annetaan allekirjoittamalla värikäs kortti, joka ripustetaan näkyville. Näin jokainen torivieras näkee helposti, kuinka moni muu on luvannut esimerkiksi suosia joukkoliikennettä.
Lupauksia voi tehdä omista elintavoistaan ja kulutusvalinnoistaan sekä eri tavoilla auttamisesta. Valitsemalla kellon muotoisen kortin voi luvata tutustua paikalla oleviin järjestöihin ja etsiä itselleen sopivan tavan toimia. Lapsikortin valitsija puolestaan lupaa tukea kummilasta tai kehitysyhteistyöhanketta. On myös mahdollista keksiä aivan oma lupaus. Lupauskorttikampanjan tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä siitä, millaisilla tavoilla jokainen voi vaikuttaa suuriin globaaleihin haasteisiin kuten köyhyyteen ja ilmastonmuutokseen.

JÄRJESTÖESITTELYJÄ? Innostuuko Turun YK-yhdistys tästä?

http://www.ykliitto.fi/mdg/
http://www.mahdollisuuksientori.fi/paikkakunnat/turku
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tehtävää riittää, aktiiviselle kirjoitetaan työtodistus ja kannattaa esimerkiksi tiedustella saisiko tästä opintoihin pisteitä. Ota yhteyttä vastuuhenkilöön ja koordinaattorin, niin räätälöidään näköisesi tehtävä aikataulusi ja kiinnostuksesi mukaan.

Anne Nokua
Turun YK- yhdistys
Mahdollisuuksien torin vastaava
0503434498

Rebecca Frilund
rebfri at utu.fi
Mahdollisuuksien torin projektikoordinaattori

Saila Tykkyläinen
EU- projektin talousvastaava

Inkeri Juntti ja Heini Viljanen
tiedottajat

Jenny Sainio
mainosten suunnittelija

Päivi Mäkirinta
Torin Info-piste




More information about the Yk-yhdistys mailing list