[Yk-yhdistys] kuulumisia kokouksesta 4/2007

Mari Taskinen mjtask at utu.fi
Wed Feb 28 22:13:55 EET 2007


Yhdistyksen kevätkokous ja hallituksen kokous 4/2007 pidettiin tänään Merin luona Yliopistonkadulla. 

Kevätkokouksessa hyväksyttiin tilintarkastus, vuoden 2006 toimintasuunnitelma ja myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. 

Tässä kuulumisia hallituksen kokouksesta:
* Aluksi muisteltiin opintopiirin ensimmäistä tapaamista. Paikalla oli 16 kiinnostunutta. Mari piti alustuksen aiheesta YK:n peruskirja, tämän jälkeen käytiin läpi peruskirjaa ja turvallisuusneuvoston päätöksiä Irakin tilannetta tarkastellen. Kaikenkaikkiaan opintopiirin ensimmäisestä tapaamisesta jäi positiiviset fiilikset. 

*Keskusteltiin seuraavan kerran opintopiiristä. Aiemmin oli puhetta naistenpäivän seminaarista, mutta se ei nyt järjestynyt näin nopealla aikataululla. Puhetta oli, että Unifemin kanssa järjestettäisiin mahdollisesti myöhemmin kevällä yhteinen seminaari tai tapahtuma. Jätettiin tämä ehdotus hautumaan. 
Viikolle 13 (tiistai tai keskiviiikko) sovittiin opintopiirin seuraava tapaaminen, jossa keskusteltaisiin aiheesta naiset ja YK. Alustajiksi tarjoutuivat Minna, Merituulia ja Johanna. mari suunnittelee naisten oikeuksiin liityvän pienryhmätehtävän.

*Huhtikuun opintopiirin aiheeksi oli jo aikaisemmin valittu vuosituhattavoitteet. Alustajaksi on lupautunut Saija. 24.2 YK-liiton, Kepan ja Syklin kanssa pidetyn palaverin yhteydessä sovittiin, että tähän opintopiiriin voisivat osallistua myös Mahdollisuuksien torille mukaan tulevat järjestöt. Tarkoituksena olisi tehdä tunnetuksi vuosituhattavoitteita järjestöille. Sovittiin ajankohdaksi 24.4.2007 klo 18. Pitopaikaksi suunniteltiin Turku-salia. Minna lupasi ilmoittaa ajan ja paikan YK-liittoon, hän hoitaa myös Turku-salin varauksen.

*Mahdollisuuksien torin yhteydessä järjestettävälle seminaarille oli saatu sovittua SPR:n tilat, jotka sijaitsevat Seminaari järjestetään siis toukokuussa 26.5. 
Anne oli ollut yhteydessä YK-liittoon, josta oli tiedusteltu puhujia. Anne esitteli myös Mahdollisuuksien torin painettua mainoslehtistä ja keskusteltiin tämän yhteydessä banderollin paikasta. Seuraava torin suunnittelupalaveri on 22.3.2007 klo 18 kv-kohtauspaikassa. 

* YK-liitosta oli tullut toive yhteyshenkilöstä vuosituhattavoitteisiin liittyen. Sovittiin alustavasti, että kysytään Saijaa tähän tehtävään. Yhteyshenkilö toimisi siis vuosituhattavoitteiden asiantuntijana ja yhteyshenkilönä YK-liittoon päin. 

*Maiju kyseli halukkaita 7.3.viikon läksypiiriin, Anne lupautui menemään. Liittyen mahdollisuuksien toriin, Maiju kyselee läksypiiriin porukalta heidän osallistumisestaan toritapahtumaan.

*UNiikki olisi tarjoitus saada kesään mennessä painoon. Anne lupautui tekemään taiton, mutta kyseli hyvän taitto-ohjelman perään. Marko lupautui selvittämään taitto-ohjelman saatavuutta. Yhdessä tuumin todettiin, että toukokuun loppuun mennessä artikkelit tulisi lähettää Annelle. Esitettiin toivomus, että kaikki hallituksen jäsenet kirjoittaisivat jonkun jutun. 

* Seuraavat myyjäiset pidetään 26.3. Jusleniassa. Sovitiin, että kaikki leipovat paljon myytävää myyjäisiin. Mietittiin myös vuoroja. Alustavasti tehtiin seuraavaa vuorojakoa, toivottavaa olisi, että kaikkiin vuoroin saataisiin väh. 2 henkilöä
9-11 Mari (klo 10 asti)
11-13 Maiju 
13-15 Johanna

* Seuraava hallituksen kokous pidetään viikolla 13 joko tiistaina tai keskiviikkona klo 17. tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin nettiin ja sähköpostilistalle.


Kiitos kaikille kokoukseen osallistujille ja erityisesti Merille ihan huippuhienosta kokouspaikasta! Niin ja vitsit oli hyvät tarjoilut!
Nähdään maaliskuun opintopiirissä ja hallituksen kokouksessa!
/mari (siht.)



More information about the Yk-yhdistys mailing list