[Yk-yhdistys] Uudet ihmiset mukaan! MT tapaaminen tänään klo.16.30.

Anne Nokua amnoku at utu.fi
Wed Apr 11 08:31:47 EEST 2007


Hei uudet kasvot!

Vielä on mahdollisuus tulla mukaan Mahdollisuuksien torille,Turun YK-yhdistys toimii tapahtuman vastuujärjestönä. Tule mukaan näyttelyn valvojaksi, lupauskorttikampanjaan, Rasmus-verkoston ravintolavisailuun, lavastajaksi/koristelijaksi tai ota haltuusi lastentelttan ohjelma jne. Ilmoittele kiinnostuksestasi niin räätälöidään mielekäs tehtävä mielenkiintoisen tapahtuman ja pippurisen yhdistyksen parissa!

______________________________________________________________

SEURAAVA MAHDOLLISUUKSIEN TORIN SUUNNITTELUTAPAAMINEN:

Aika: keskiviikkona 11.4 klo 16.30 alkaen
Paikka: Kansainvälinen kohtauspaikka, Vanha Suurtori.

Seuraavassa tapaamisessa käsittelemme edelleen seminaarin ja päälavan ohjelmaa. Tiedusteluja seminaarin esiintyjistä tehdään, mutta ainakin suurimmat yhdistykset voisivat tahoillaan vielä kysellä puhujia. Seminaari on vielä ”auki” monin tavoin, joten olisi toivottavaa, että tiedusteluja tehdään aktiivisesti sillä kaikki yhteydenotothan eivät tuota tulosta. Lastenteltan ohjelma on myös avoin, joten lasten kanssa toimivat tahot voisivat erityisesti kiinnittää tähän ohjelmaan huomiota ja pohtia sen toteuttamista. Voisimme myös miettiä torin ilmettä, joten kaikki näpertelystä kiinnostuneet paikalle, olisi varmaan hyvä jos jokin yhdistys, taho tai henkilöt paneutuisivat tori ulkoasuun...La 26.5 tarvitaan joukko ihmisiä myös tapahtuman yleiseen järjestelyyn oman ständin lisäksi, joten olisi hyvä että varaatte ihmisiä tarpeeksi paikalle. Esimerkiksi torin Infoon ja Lupauskorttikampanjaan tarvitaan apua, samoin Hansatorin näyttelyt valvojia. Lauantaipäivästä tulee pitkä, joten olisi
 toivottavaa että osallistuvat tahot miettisivät keskenään jo tässä vaiheessa työnjakoa torin pystytyksen/purkamisen ja ständillä olevien ihmisten kesken. Viralliseksi torin aukioloajaksi on arvioitu n. klo 10/11 – 16/17 välistä aikaa. Pystytykseen, purkamiseen  ja koristeluun tarvitaan ihmisiä aamuvarhain ja tapahtuman jälkeen.

______________________________________________________________

TAPAHTUMAN TIEDOTUS

Ilmoitelkaa suunnittelemastanne ohjelmasta koordinaattorille ja etenkin tiedottajille, jotta he voivat tiedottaa mielenkiintoisista tempauksistanne eteenpäin Mahdollisuuksien torin omassa tiedotuksessa! Järjestöjen isommista tempauksista on mahdollista tiedottaa esimerkiksi Mahdollisuuksien torin julisteissa. Tarkistamme piakkoin myös jo torille ilmoittautuneet, eli torimaksun maksaneet, ja laitamme heidät Mahdollisuuksien torin nettisivuille heidän yhdistyksen linkin kera. Tiedotus tapahtuu myös toisinpäin eli laitathan linkin Mahdollisuuksien torille. Täältä on mahdollista ladata MT:n nettibanneri tai logo: http://www.mahdollisuuksientori.fi/jarjestoille/tiedottaminen/logot/index_html

_______________________________________________________________

KURKISTUS OHJELMAAN:

*Tee hyvä lupaus –lupauskorttikampanja. Kortit kiinnitetään esim. puuhun kaikkien nähtäväksi. Mahdollisuuksien torilla kuka tahansa voi tehdä lupauksen, jolla on todellista merkitystä. Torilla kävijä voi esimerkiksi luvata seurata kansanedustajansa toimia köyhyyden vähentämiseksi, suosia reiluja tuotteita tai luvata ottaa kummilapsen kehitysmaasta. Lue uutinen Kouvolan tempauksesta:
http://www.mahdollisuuksientori.fi/uutiset/kouvolassa-lupauksia-paremmasta/

* Guatemalalainen Ranferi Aguilar yhdistelee musiikissaan muinaisten mayojen käyttämiä soittimia sekä moderneja instrumentteja, kuten kitaraa sekä ihmiskehosta lähteviä ääniä. Musiikki on lumoavaa etnofuusiota. 
http://www.maailmakylassa.fi/ohjelma/musiikki/ranferiaguilar/ranferiaguilar

* Tavoittele unelmaa -näyttely Hansatorilla kuvaa kahdeksan eri kehitysmaissa elävän nuoren elämää. Näyttelyn kuvat ja tarinat kertovat nuorten unelmista sekä keinoista selviytyä vaikeuksista. Nuorille ja koululaisille suunnatun näyttelyn tarinat linkittyvät konkreettisella tavalla YK:n vuosituhattavoitteisiin. 
http://www.mahdollisuuksientori.fi/esiintyjat/nayttelyt

* Vuosituhattavoitteet ja lapset –seminaari. Seminaarin ohjelmaa mietittäessä ja tiedusteluja tehtäessä seuraavat kysymykset voivat olla avuksi: Millaista on maapallon lasten arki? Mitä turkulainen voi tehdä tavoitteiden hyväksi? Mitä ovat vuosituhattavoitteet? Miten ne ovat toteutuneet kehitysmaissa? Miten tavoite puolittaa äärimmäinen köyhyys, peruskoulutuksen takaaminen, kestävä kehitys, lapsikuolleisuuden vähentäminen, tautien leviämisen hidastaminen, odottavien äitien terveydentilan parantaminen, tasa-arvon edistäminen ja globaaliin kumppanuuteen sitoutuminen parantaisivat lasten arkea? Seminaari on kävelykadun lipeillä osoitteessa: SPR:n V-S piirin tilat osoitteessa Yliopistonkatu 24 A. http://www.ykliitto.fi/mdg/

* Oscar Wilden rauhaa käsitteleviä aforismeja suomentaja Timo Hännikäisen lukemana. Savukeidas Kustannus.

*Jongleerausta ja  akrobatiaa. Turun Yliopiston Jonglöörikerho.

*Globe Hope- tuotteet Torin Infopisteessä. Globe Hope sai Kulttuuriministerin vuosittain jakaman Taiteen ja kulttuurin Suomi-palkinnon 12.12.2006. Perusteluina Globe Hopen palkitsemisessa ovat innovatiivinen kierrätyksen ja sarjatuotannon yhdistävä konsepti, eettinen ja ekologinen kulttuuriyrittäjyys ja kulttuurivienti, esteettisesti ja funktionaalisesti korkealaatuinen tuotanto, raikkaan ja mukavan arkimuodin luominen sekä vaihtoehdon ja asenteen tarjoaminen.

Vetämässä on paljon hyviä ideoita joista ei voi puhua vasta kuin epävirallisesti eivätkä välttämättä siten toteudu. Niiden toteuttamista vasta pohditaan mutta toimikoot ne inspiraationa ja esimerkkeinä muille osallistujille: leikkimieleinen visailu monikulttuurisuudesta ravintoloihin, reilua jalkapalloa, urheilukassi- ja silmälasikeräys, ”senioriyhtye”, Madame& Eve –sarjakuvanäyttely..
_________________________________________________________________

MIKÄ MAHDOLLISUUKSIEN TORI ?

Mahdollisuuksien toreja järjestetään noin 20 paikkakunnalla ympäri Suomen. Mahdollisuuksien toreja koordinoi valtakunnallisesti Kehitysyhteistyön palvelukeskus, Kepa. Kullakin paikkakunnalla toimii vastuujärjestö, Turussa Turun YK-yhdistys. Mahdollisuuksien tori on koko perheen yleisölle ilmainen tapahtuma. Mahdollisuuksien tori on ikkuna kansalaisyhteiskuntaan. Koko perheen tapahtumassa on tarjolla elämyksiä ja tietoa maailman tilasta. Toreilla on järjestöjä esittelemässä toimintaansa ja kertomassa muun muassa reilusta kaupasta, lasten oikeuksista ja eri maiden kulttuureista. Torin teemana vuonna 2007 ovat lapset. Kehitysyhteistyöhön keskittyvä tapahtuma pyrkii kertomaan maailman tilasta, opettaa suvaitsevaisuuteen, tasa-arvoon ja esittelee erilaisia kulttuureja. Suvaitsevainen tapahtuma ei herjaa mitään ryhmää eikä toreilla tehdä esimerkiksi vaalityötä. Tapahtumassa toimintaansa esittelee noin 40–50 yhdistystä, joukossa toimijoita jotka työskentelevät kehitysyhteistyön, mo
nikulttuurisuuden, urheilun, ympäristön, terveyden, lasten, nuorten ja vanhusten parissa. Mahdollisuuksien torille ovat tervetulleita kaikki suvaitsevaisuutta, tasa-arvoa, terveitä elämäntapoja, maapallon tilaa ja eri maiden kulttuureja esittelevät ja edistävät tahot.


http://www.mahdollisuuksientori.fi/paikkakunnat/turku


Terveisin,

Rebecca Frilund
rebfri at utu.fi
Mahdollisuuksien torin projektikoordinaattori

Anne Nokua
Turun YK- yhdistys
Mahdollisuuksien torin vastuuhenkilö
0503434498

Saila Tykkyläinen
EU- projektin talousvastaava

Inkeri Juntti ja Heini Viljanen
iojunt at utu.fi ja heini.viljanen at gmail.com
tiedottajat

Jenny Sainio
mainosten suunnittelija

Päivi Mäkirinta
paivi.makirinta at pp1.inet.fi
Torin Info-piste/ Lupauskorttikampanja

Elina Niinioja
taenii at utu.fi
Vuosituhattavoitteet ja lapset – seminaarivastaava




More information about the Yk-yhdistys mailing list