[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Karjalan Sivistysseura etsii korkeakouluharjoittelijaa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Helmi 12 09:40:39 EET 2024


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Karjalan Sivistysseura etsii korkeakouluharjoittelijaa
--------------------------------------------
Harjoittelijaksi Karjalan Sivistysseuraan

KSS etsii korkeakouluharjoittelijaa ajalle 1.6.–31.8.2024 (tai sopimukseen mukaan). Seura on käynnistämässä KSS-Biografia -hanketta, jonka tavoitteena on koota aineisto, kirjoittaa ja julkaista lyhyet elämäkerrat Karjalan Sivistysseurassa ja sitä edeltäneessä Vienan Karjalaisten Liitossa vaikuttaneista keskeisistä henkilöistä seuran toimintahistorian aikana. Seuran historia alkaa Itä-Karjalan kansallisista liikkeistä 1800-luvun lopulla ja jatkuu nykypäivään.

Lähtöaineistoina ovat mm. Kansallisarkistoon talletettu seuran arkisto, Karjalan Heimo ja sen edeltäjälehdet vuodesta 1906 alkaen, seuran toiminta-aluetta käsitelleet tutkimukset, kirjallisuus ja lehdet sekä viime vuosikymmeninä seurassa vaikuttaneiden henkilöiden haastattelut.

KSS-biografia koostuu lyhyehköistä (1–2 s.) elämäkerroista, valokuvista ja mahdollisista linkeistä muuhun julkaistuun aineistoon. Elämäkerrat julkaistaan omana aineistoryhmänään KSS:n Sampo-tietokannassa www.sampo.karjalansivistysseura.fi

Hanke käynnistetään vuonna 2024, jolloin on tavoitteena kehittää julkaisujen formaatti sekä kirjoittaa ja julkaista ensimmäiset 10–20 elämäkertaa. Seuraavina vuosina aineiston keräämistä ja elämäkertojen julkaisemista jatketaan.

Korkeakouluharjoittelijan tehtävänä on kesäkauden 2024 aikana etsiä aineisto, kirjoittaa ja työstää julkaisukuntoon ensimmäiset elämäkerrat. Ensimmäisen vaiheen työskentely kestää 3–4 kk kesäkaudella 2024, hakijan kanssa tarkemmin sovittavana aikana. Harjoittelija työskentelee seuran toimistossa Helsingissä.

Tehtävä sopii opinnoissaan edistyneelle (noin 3–4 vuotta opintoja) historian, viestinnän ja/tai informaatiotutkimuksen opiskelijalle. Tehtävä edellyttää kiinnostusta Karjalan ja Suomen historiaan, kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyvää kirjallista ilmaisutaitoa.

Työtä ohjaa taustaryhmä, johon kuuluvat seuran toiminnanjohtaja, puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Työstä maksettava palkka on 1.600 €/kk. Hakijan toivotaan saavan yliopiston harjoittelutukea.

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo viimeistään 1.3.2024 osoitteeseen toiminnanjohtaja at karjalansivistysseura.fi. Liitä hakemukseen kirjoitusnäyte laatimastasi asiatekstistä (max. 2 s.). Otsikoi viestisi ”KSS harjoittelu 2024”.

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Eila Stepanova, toiminnanjohtaja at karjalansivistysseura.fi

Karjalan Sivistysseura (KSS) on vuonna 1906 perustettu kansalaisjärjestö, jonka toiminnan alueet ovat kieli ja kulttuuri, historia ja perinne, julkaisutoiminta sekä kyykkä. KSS:n tavoitteena on yhdistää eri maissa elävät karjalaiset vaalimaan kieltään, kulttuuriaan sekä karjalaista identiteettiään. Voit tutustua seuran toimintaan osoitteessa www.karjalansivistysseura.fi
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Eila Stepanova
toiminnanjohtaja at karjalansivistysseura.fi
https://www.karjalansivistysseura.fi/

Ilmoitus vanhenee: 1.3.2024 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/karjalan-sivistysseura-etsii-korkeakouluharjoittelijaa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko