[H-verkko] Koulutusta: Sateenkaarihistorian gradupäivä Tampereella pe 10.11.2023

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Syys 8 08:55:16 EEST 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi koulutusta: 
--------------------------------------------
Sateenkaarihistorian gradupäivä Tampereella pe 10.11.2023
--------------------------------------------
Sateenkaarihistorian ystävät ry ja Suomen Queer-tutkimuksen Seura järjestävät yhteistyössä Tampereen ja Turun yliopistojen sukupuolentutkimuksen oppiaineiden kanssa ohjauspäivän opiskelijoille, jotka ovat tekemässä tai suunnittelemassa sateenkaarihistoriaan liittyvää opinnäytettä. Ohjauspäivä on avoin kaikkien yliopistojen opiskelijoille, opinnäyte voi olla mille tahansa tieteenalalle ja käsitellä mitä tahansa historiallista ajanjaksoa ja maantieteellistä aluetta.

Historianopiskelijoiden lisäksi myös muiden oppiaineiden opiskelijat ovat tervetulleita saamaan kommentteja sateenkaarihistoriaa käsitteleviin työpapereihinsa, joista on tekeillä opinnäytetyö tai artikkeli. Päivä on avoin kaikkien yliopistojen opiskelijoille, osallistujille maksuton ja Sateenkaarihistorian ystävät korvaavat osallistujien matkakulut Suomessa halvimman matkustusmuodon mukaan.

Ilmoittautuminen 25.9. mennessä: https://forms.gle/9TUu28HQUZKiAuAz8

Hyväksymisestä ilmoitetaan viikolla 39.

Hyväksytyt osallistujat toimittavat kommentoitavan paperinsa (n. 12 sivua suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi) viimeistään pe 27.10. sekä Tuula Juvoselle tuula.juvonen at tuni.fi että Riikka Taavetille riikka.taavetti at utu.fi. He jakavat paperit työryhmiin ja toimittavat ne luettavaksi edelleen muille osallistujille, jotka pitävät saamansa paperit luottamuksellisina – niitä EI jaeta eteenpäin, eikä niihin viitata ilman kirjoittajien lupaa. Kaikki työryhmän jäsenet lukevat toistensa paperit ja kommentoivat niitä tavalla, joka auttaa kirjoittajaa tekstinsä työstämisessä. Tapaamisessa papereita ei enää esitellä muille, vaan siirrymme suoraan keskustelemaan niistä.

Liitä paperiin oma nimesi ja yhteystietosi, paperin otsikko, ja lyhyt kappaleen mittainen kuvaus siitä, mikä on paperin luonne (esim. historian oppiaineen gradun johdanto, tutkimussuunnitelma sukupuolentutkimuksen graduun, artikkelikäsikirjoitus SQS-lehteen tms.) ja millaisiin asioihin toivoisit muilta kommentteja (tekstin rakenne, aineiston hankinta, menetelmälliset ratkaisut, teoreettiset keskustelut jne.).

Gradupäivä järjestetään Tampereen yliopistossa pe 10.11.2023 Linna-kiinteistössä, seminaarihuoneessa K110.

 

Ohjelma

10:15 Tervetuloa

10:30–12:30 Työryhmien tapaaminen I

12:30–14:00 Lounas Tampereen yliopiston päärakennuksen ruokalassa (omakustanteinen)

14:00–16:00 Työryhmien tapaaminen II

16:00–17:00 Mitä päivästä jäi käteen, ja kuinka tästä eteenpäin?

 

Opiskelijoiden työpapereita kommentoivat naistutkimuksen dosentti Tuula Juvonen Tampereen yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaineesta ja yliopistonlehtori Riikka Taavetti Turun yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaineesta, sekä mahdollisesti FT Rose-Marie Peake ja väitöskirjatutkija Jean Lukkarinen Turun yliopiston kulttuurihistorian oppianeesta.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Riikka Taavetti
riikka.taavetti at utu.fi
https://sateenkaarihistoria.fi/event/sateenkaarihistorian-gradupaiva-tampereella/

Ilmoitus vanhenee: 25.9.2023 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/sateenkaarihistorian-gradupaiva-tampereella-pe-10-11-2023/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko