[H-verkko] Artikkelipyyntö: Kokoomateos sodasta Lapissa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Marras 31 19:18:37 EET 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Kokoomateos sodasta Lapissa
--------------------------------------------
Kutsumme eri tieteenaloilta kirjoittajia suomenkieliseen kokoomateokseen, jonka artikkelit tarkastelevat toisen maailmansodan aikaista Lappia uusista näkökulmista. Teos keskittyy sota-aikaan Lapissa, väestön evakuointiin, jälleenrakennuksen alkuun ja sodan ylisukupolvisiin jälkiin. Kirjahanke on osa Koneen säätiön 2022–2026 rahoittamaa tutkimusprojektia.

Lapin sota-aika on monella tapaa jäänyt kansakunnan muistin marginaaliin, unohduksiin ja käsittelemättä. Tekeillä oleva monitieteinen kokoomateos tarkastelee monikulttuurisen ja ylirajaisen Lapin elettyä historiaa ja muistoja asettaen ne kansallisen ja eurooppalaisen sodan ja sen jälkien kehykseen. Teoksessa nykyistä kuvaa sodasta, väestön evakuoinnista ja sodan jäljistä laajennetaan tarkastelemalla aiemmin tutkimuksessa sivuun jääneitä aiheita, ryhmiä ja kokemuksia.

Kirjan toimittaa Muistin marginaalista -tutkijaryhmä, johon kuuluvat Outi Autti, Ilmari Leppihalme, Päivi Magga, Seija Jalagin, Hanna-Leena Määttä, Saara Intonen ja Tiina Lempinen Oulun yliopistosta. Teoksen toimittajat neuvottelevat vertaisarvioidun kirjan julkaisemisesta SKS:n tai vastaavan kustantamon kanssa.  Teoksen julkaisun tavoiteaikataulu on kevät 2025, jolloin Lapin sodan päättymisestä on kulunut 80 vuotta.

Jos kiinnostuit ja haluat tarjota käsikirjoitusta, lähetä meille abstrakti (250–350 sanaa) kirjoittajatietoineen (noin 50 sanaa) 30.11.2023 mennessä osoitteisiin outi.autti at oulu.fi ja hanna-leena.maatta at oulu.fi. Abstraktien hyväksymisestä ilmoitamme vuoden 2023 loppuun mennessä. Käsikirjoitusten pituuden tulisi olla noin 6000–7000 sanaa /noin 40 000 merkkiä välilyönteineen.

Ensimmäisten käsikirjoitusversioiden tulisi olla valmiita syksyllä 2024, jolloin järjestämme osallistujille kirjoittajaseminaarin.

Annamme mielellämme lisätietoa tekeillä olevasta kirjasta. Kutsua saa myös vapaasti levittää.

Muistin marginaalista-tutkijaryhmä
https://www.oulu.fi/fi/projektit/muistin-marginaalista-sodan-ja-uudelleenrakentamisen-merkitykset-ja-ylisukupolviset-selviytymisen 
--------------------------------------------
Lisätietoja:
outi.autti at oulu.fi


Ilmoitus vanhenee: 30.11.2023 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kokoomateos-sodasta-lapissa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko