[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Rakennusperinnöstä vastaava amanuenssi Saamelaismuseo Siidaan

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Marras 20 16:10:53 EEST 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Rakennusperinnöstä vastaava amanuenssi Saamelaismuseo Siidaan
--------------------------------------------
Uudistettu ja laajennettu Saamelaismuseo Siida on valtakunnallinen vastuumuseo ja toimii kulttuuriympäristötehtävien osalta alueellisena vastuumuseona saamelaisten kotiseutualueella. Saamelaismuseon toimipaikka sijaitsee Inarissa Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa. Siida on Pohjois-Lapin tärkeimpiä matkailukohteita. Museota ylläpitää Saamelaismuseosäätiö ja museolla on 16 vakituista työntekijää ja sesonkiaikana n. 30 työntekijää.

Saamelaismuseo hakee rakennusperinnöstä vastaavaa amanuenssia

Rakennusperinnöstä vastaava amanuenssi vastaa rakennetun kulttuuriympäristön ja kulttuurimaiseman asiantuntija- ja viranomaistyöstä Suomen saamelaisten kotiseutualueella.

Tehtäviin kuuluu rakennusperintöä koskevien asiantuntijalausuntojen valmisteleminen, viranomaisneuvotteluihin osallistuminen, neuvontatyö, kulttuuriympäristön vaalimisen kehittäminen ja edistäminen sekä yhteistyö oman toimialan, alueen viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Tehtävään kuuluu myös ohjaus- ja valvontatyö valtionavustusasioissa sekä kulttuuriympäristötiedon digitaalinen tallentaminen ja saatavuuden edistäminen.

Rakennusperinnöstä vastaava amanuenssi toimii Saamelaismuseon kulttuuriympäristöyksikössä, jossa työskentelee lisäksi kaksi arkeologia ja restaurointimestari. Kulttuuriympäristötyön lisäksi yksikkö vastaa Saamelaismuseon ulkomuseoalueesta ja osallistuu museon tutkimus-, suunnittelu-, kehittämis- ja sidosryhmäyhteistyöhön ja sisällöntuotantoon.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksina on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, hyvä perehtyneisyys kulttuuriympäristötyöhön ja rakennetun kulttuuriympäristön lainsäädäntöön sekä saamelaiskulttuurin ja museoalan tuntemus.

Tehtävän hoitaminen edellyttää itsenäistä työskentelyä ja organisointikykyä sekä käytännön kokemusta viranomaisyhteistyöstä ja lausuntoprosesseista sekä toiminta-alueen tuntemusta ja maastotyökelpoisuutta.  Arvostamme yhteistyö-, neuvottelu- ja viestintätaitoja. Saamen kielen taito katsotaan eduksi.

Työ alkaa 1.1.2024 tai sopimuksen mukaan. Palkka on 3100-3300 euroa/kk riippuen työkokemuksen laajuudesta. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Hakemukset ja CV toimitetaan 31.10.2023 klo 15 mennessä sähköpostiosoitteeseen: rekry at samimuseum.fi

Haastattelut pidetään Saamelaismuseo Siidassa 7.11.2023.

Lisätietoja antaa:
Intendentti Eija Ojanlatva, eija.ojanlatva at samimuseum.fi p. 040 167 6145 (pois lukien 13.–22.10.2023)
Museonjohtaja Taina Pieski, taina.pieski at samimuseum.fi p. 050 535 1574 (pois lukien 20.–27.10.2023)

 

Ođasmahtton ja viiddiduvvon Sámemusea Siida lea váldegottálaš ovddasvástádusmusea ja doaibmá kulturbirasbargguid oasil guvllolaš ovddasvástádusmusean sápmelaččaid ruovttuguovllus. Sámemusea doaibmabáiki lea Anáris Sámemusea ja Davvi-Sámi luondduguovddáš Siiddas. Siida lea okta Davvi-Lappi dehálamos mátkkoštančuozáhagain.  Musea bajásdoallá Sámemuseavuođđudus ja museas leat 16 fásta bargi ja sesoŋŋaáigge s. 30 bargi.

Sámemusea ohcá huksenárbevierus vástideaddji amanueansa

Huksenárbevierus vástideaddji amanueansa vástida huksejuvvon kulturbirrasa ja kultureanadaga áššedovdi- ja virgeoapmahašbarggus Suoma sápmelaččaid ruovttuguovllus.

Bargguide gullá huksenárbái guoskevaš áššedovdicealkámušaid válmmaštallan, virgeoapmahašráđđádallamiidda oassálastin, rávvenbargu, kulturbirrasa gáhttema ovdánahttin ja ovddideapmi sihke ovttasbargu iežas doaibmasurggiin, guovllu virgeoapmahaččaiguin já eará doaibmiiguin. Bargui gullá maiddái stivren- ja gozihanbargu stáhtadoarjjaáššiin sihke kulturbirasdieđu digitálalaš vurken ja fidnehahttivuođa ovdánahttin.

Huksenárbevierus vástideaddji amanueansa doaibmá sámemusea kulturbirasovttadagas, mas barget lassin guokte arkeologa ja restaurerenmeašttir. Kulturbirasbarggu lassin ovttadat vástida Sámemusea olgomuseaguovllus ja oassálastá musea dutkan-, plánen-, ovdánahttin- ja čanusjoavkobargui ja sisdoallobuvttadeapmái.

Barggu dohkálašvuođagáibádussan lea heivvolaš alit allaskuvladutkkus, nana oahpesvuohta kulturbirasbarggus ja huksejuvvon kulturbirrasa láhkaásaheapmái sihke sámekultuvrra ja museasuorggi dovdamuš.

Barggu dikšun gáibida iehčanas bargama ja organiserendáiddu sihke geavatlaš vásáhusa virgeoapmahašbarggus ja cealkámušproseassain sihke doaibmaguovllu dovdamuša ja eanadatbargodohkálašvuođa.  Mii atnit ovttasbargu-, ráđđádallan- ja kommuniserendáidduid árvvus. Sámegiela dáidu gehččojuvvo ánsun.

Bargu álgá 1.1.2024 dahje soahpamuša mielde. Bálká lea 3100-3300 euro/mb bargovásáhusa viiddisvuođa vuođul. Barggus lea guhtta mánotbaji geahččalanáigi.

Ohcamušat ja CV sáddejuvvojit ovdal 31.10.2023 dii 15 šleađgapoasttain: rekry at samimuseum.fi

Jearahallamat dollojuvvojit Sámemusea Siiddas 7.11.2023.

Lassedieđuid addiba:
Intendeanta Eija Ojanlatva, eija.ojanlatva at samimuseum.fi tel. 40 167 6145 (earret 13.–22.10.2023)
Museajođiheaddji Taina Pieski, taina.pieski at samimuseum.fi tel. 050 535 1574 (earret 20.–27.10.2023)
--------------------------------------------
Lisätietoja:
eija.ojanlatva at samimuseum.fi


Ilmoitus vanhenee: 31.10.2023 klo 15:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/rakennusperinnosta-vastaava-amanuenssi-saamelaismuseo-siidaan/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko