[H-verkko] Muut tapahtumat: Historian Ystäväin Liiton syksyinen päiväretki Turkuun

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Marras 6 12:44:27 EEST 2023


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Historian Ystäväin Liiton syksyinen päiväretki Turkuun

14.10.2023 klo 08:00 -  klo 20:30 Helsinki-Turku
--------------------------------------------
Näe ja koe historiallinen Turku täysin uudenlaisesta näkökulmasta! Historian Ystäväin Liitto järjestää lauantaina 14.10. Turun päiväretken, jossa vieraillaan Akatemiatalossa ja tutustutaan Tuomiokirkkotorin sekä Suurtorin historiaan. Päivän aikana pääsemme seisomaan siihen kohtaan, jossa toimi Suomen ensimmäinen koulu. Kuulemme, millaista elämää koulussa vietettiin ja miten karsseri liittyi harmillisesti oppilaiden elämään. Opastuksella tutustumme kaupungin vanhaan keskustaan ja kuulemme, miten sen kohtalo kietoutuu Turun paloon ja oppineisuuteen Suomessa. Mitä tapahtui palossa Turun akatemian valtavalle kirjastolle ja miten kirjaston kohtalo vaikuttaa meihin vielä tänäkin päivänä? Entä ketkä olivat ”kolme vekkulia” ja mikä aikalaisia viehätti Akatemiatalon juhlasalin pylväissä? Tule myös kuulemaan, miten Klondike-vuorilta löydetty kulta liittyy Turun yliopiston perustamiseen.

Retken aikana vierailemme puretun kirkon raunioihin rakennetussa Pyhän hengen kappelissa, joka sijaistee maan alla. Paikka on vaikuttava tunnelmaltaan sekä historialtaan. Kirkon ympärille on haudattu sadoittain köyhiä turkulaisia, joille ei ollut tarjolla muuta viimeistä lepopaikkaa. Viimeiseksi tutustumme Turun taidemuseoon ja sen merkittävään taidekokoelmaan.

Retken hinta on 50 € per henkilö ja retkeen kuuluu omakustanteinen lounas ravintola Tårgetin upeassa miljöössä. Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivuiltamme löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta: https://www.historianyst.fi/tapahtumat/syksyinen-paivaretki-turkuun/. Ilmoittautuminen sulkeutuu tiistaina 10.10.2023.


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Pihla Pekonen
toimisto at historianyst.fi
0400540928
https://www.historianyst.fi

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/historian-ystavain-liiton-syksyinen-paivaretki-turkuun/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko