[H-verkko] Esitelmät ja keskustelutilaisuudet: Kansainvälisen humanitaarisen oikeuden historia ja tulevaisuus

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Loka 28 18:33:02 EET 2023


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Kansainvälisen humanitaarisen oikeuden historia ja tulevaisuus

11.12.2023 klo 16:00 -  klo 17:30 Tieteiden talo sali 104, Kirkkokatu 6 00170 Helsinki
--------------------------------------------
Tervetuloa Historioitsijat ilman rajoja Suomessa -yhdistyksen ja Historian Ystäväin Liiton yhteiseen tilaisuuteen, jossa pureudutaan kansainvälisen humanitaarisen oikeuden historiaan ja nykytilaan. Keskustelemassa ovat emeritusprofessori Martti Koskenniemi, Suomen Punaisen Ristin entinen kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi ja suurlähettiläs Marja Lehto.

Kaikki maailman valtiot ovat sitoutuneet noudattamaan toisen maailmansodan jälkeen solmittujen Geneven sopimusten antamaa humanitaarisen oikeuden suojaa. Kansainvälinen sääntöpohjainen järjestys näyttäytyy kuitenkin yhä hauraammalta; yhtäältä sodissa ja aseellisissa konflikteissa, kuten tällä hetkellä esimerkiksi Ukrainassa, Palestiinassa ja Vuoristo-Karabahissa, humanitaarisen oikeuden loukkaukset seuraavat toisiaan. Toisaalta erityisesti länsimaita, mukaan lukien Suomea, on kritisoitu kaksinaismoralistisesta suhtautumistavasta humanitaarisen oikeuden velvoittavuuteen ja sen rikkomuksiin konflikteissa eri puolilla maailmaa.

Missä historiallisessa tilanteessa kansainvälinen humanitaarinen oikeus on aikanaan syntynyt ja mihin suuntaan käsitykset humanitaarisen oikeuden velvoittavuudesta ovat viime vuosikymmeninä kehittyneet? Jos Geneven sopimukset laadittaisiin tänä päivänä, tulisiko niistä yhtä kunnianhimoiset kuin sopimusten solmimisaikaan? Entä mikä on humanitaarisen oikeuden tulevaisuus?

Tervetuloa keskustelemaan kansainvälisen humanitaarisen oikeuden historiasta ja tulevaisuudesta maanantaina 11.12.2023 klo 16.00-17.30 Tieteiden talon suureen saliin (sali 104) Helsingissä. Keskustelemassa ovat kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemi, Suomen Punaisen Ristin entinen kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi ja suurlähettiläs Marja Lehto. Tilaisuuden moderoi Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja Erkki Tuomioja.

Tilaisuus koostuu alustuksista ja keskustelusta. Tilaisuutta ei striimata tai tallenneta eikä tilaisuuteen ole ennakkoilmoittautumista. Tapahtuman järjestävät Historian Ystäväin Liitto ja Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry.


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Pihla Pekonen
pihla.pekonen at helsinki.fi
0400540928
https://historianswithoutborders.fi

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/kansainvalisen-humanitaarisen-oikeuden-historia-ja-tulevaisuus/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko