[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Näyttämö ja tutkimus etsii jäseniä toimitusneuvostoon ja toimituskuntaan

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Loka 27 13:01:26 EET 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Näyttämö ja tutkimus etsii jäseniä toimitusneuvostoon ja toimituskuntaan
--------------------------------------------
Näyttämö ja tutkimus on akateemiseen tutkimukseen perustuva aikakausjulkaisu, joka julkaisee vertaisarvioituja tutkimusartikkeleita, erilaisia tieteelliseen ja taiteelliseen työhön pohjaavia muita tekstejä ja puheenvuoroja sekä kirja-arvioita. Sitä julkaistaan Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan (TSV) hallinnoimalla Journal-alustalla teats.journal.fi.

​Lehden alana ovat esittävät taiteet laajasti ajateltuna, esimerkiksi teatteri, tanssi, sirkus ja esitystaide kaikkine alalajeineen, myös esittäminen taidekontekstin ulkopuolella. Esittäviä taiteita voi lähestyä esimerkiksi historiallisesta, filosofisesta, taiteellisesta, pedagogisesta tai laajemmasta yhteiskunnallis-kulttuurisesta näkökulmasta. Myös erilaiset metodologisia kysymyksiä käsittelevät näkökulmat ovat tervetulleita.

Julkaisu on luokiteltu Julkaisufoorumissa tasolle 2 (kansallisesti johtava taso). Julkaisuun voi tarjota vertaisarvioitavaksi tarkoitettuja artikkeleita ympäri vuoden, ja lehteä julkaistaan vähintään yksi numero vuodessa. Tämän lisäksi voidaan julkaista tiettyyn teemaan ankkuroituvia erikoisnumeroita. Julkaisukielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Erityisesti kannustetaan aktiiviseen kotimaisten kielten säilyttämiseen tieteellisessä käytössä.

Etsimme nyt jäseniä lehden toimitusneuvostoon ja toimituskuntaan vuoden 2024 alusta alkavalle kaudelle. Kausi kestää lähtökohtaisesti vuoden 2026 loppuun, mutta tulevan rotaation mahdollistamiseksi jäseniä voidaan valita myös lyhyemmille kausille.

Toimitusneuvosto suunnittelee ja kehittää julkaisun toimintaperiaatteita. Toimitusneuvosto myös valitsee erilliset teemanumeroita tekevät vierailevat toimituskunnat. Toimitusneuvostoon hakevilta odotamme tohtorin tutkintoa ja kokemusta tutkimuksellisista prosesseista ja vertaisarvioinnista. Lisäksi toivomme toimitusneuvoston jäsenten mahdollisuuksien mukaan voivan toimia myös lehteen tarjottavien artikkelikäsikirjoitusten vertaisarvioijana omalla erityisalueellaan.

Toimituskunta johtaa lehden käytännön työtä. Toimituskuntaan kuuluu päätoimittaja ja toimitussihteeri sekä tarvittava määrä toimittajia. Toimituskuntaan hakevilta odotetaan perehtyneisyyttä esittävien taiteiden tutkimukseen vähintään maisteritasolla. Aiempi toimituskokemus on ansio, mutta tervetulleita ovat myös henkilöt, joilla tätä ei vielä ole. Tavoitteena on myös kasvattaa ja laajentaa toimituksellista osaamista jäsenistön keskuudessa.

Odotamme hakijoita sekä toimitusneuvostoon että toimituskuntaan laaja-alaisesti eri yliopistoista ja tutkimusinstituutioista. Toivomme, että sekä toimitusneuvosto että toimituskunta edustavat esittävien taiteiden tutkimuksen kenttää ja sen erilaisia tutkimuksen tapoja monipuolisesti.

Työskentely perustuu vapaaehtoisuuteen. Tavoitteena on kuitenkin pyrkiä tilanteeseen, jossa työskentelystä voidaan maksaa korvauksia.

Pyydämme lähettämään vapaamuotoisen hakemuksen (korkeintaan 2 000 merkkiä) ja lyhyen cv:n tiistaihin 5.12. mennessä osoitteeseen teatterintutkimuksen.seura at gmail.com. Ilmoitathan toimituskuntaan hakiessasi, mistä tehtävästä olet erityisesti kiinnostunut (päätoimittaja, toimitussihteeri, toimittaja).

Toimitusneuvoston ja toimituskunnan valinta suoritetaan Teatterintutkimuksen seuran syyskokouksessa torstaina 7.12.

Lisätietoa hakemisesta antaa Teatterintutkimuksen seuran varapuheenjohtaja Topi Vainikainen, topi.vainikainen at helsinki.fi.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Topi Vainikainen
topi.vainikainen at helsinki.fi
https://teats.journal.fi/

Ilmoitus vanhenee: 5.12.2023 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/nayttamo-ja-tutkimus-etsii-jasenia-toimitusneuvostoon-ja-toimituskuntaan/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko