[H-verkko] Apuraha: Avoin ohjelmahaku metsäaiheisille tieteellisille projekteille 2024

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Loka 20 10:15:10 EET 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi apuraha: 
--------------------------------------------
Avoin ohjelmahaku metsäaiheisille tieteellisille projekteille 2024
--------------------------------------------
Suomen Saksan-instituutti on Suomen kulttuurin, tieteen ja talouden foorumi saksankielisessä Euroopassa. Instituutti etsii ehdotuksia tiedeohjelmaansa lähivuosille ja erityisesti vuodelle 2024. Olemme tällä kertaa kiinnostuneita tieteellisistä projekteista, jotka käsittelevät metsän merkitystä. Tutkimusaiheena voi olla esim. metsien biologia, mutta myös niiden yhteiskunnallinen, taloudellinen, historiallinen tai jopa mytologinen ulottuvuus.

Avoin ohjelmahaku on suunnattu sekä Suomessa että saksankielisessä Euroopassa toimiville tutkijoille, jotka tekevät vastavuoroista yhteistyötä Suomessa/saksankielisessä Euroopassa toimivien tutkijoiden kanssa. Instituutin rooli on avustaa tapahtuman (esim. workshopin, seminaarin tai yhdessä kirjoittamisen) käytännön toteutuksessa, kun taas hakijat vastaavat itse tieteellisestä ohjelmasta ja sisällöstä. Instituutin seminaarihuone Berliinissä on käytettävissä tapahtumaa varten, mutta se voidaan järjestää myös muualla Saksassa tai saksankielisessä Euroopassa.

Hakemus saa olla korkeintaan kolmen A4-sivun mittainen ja suomen-, saksan- tai englanninkielinen. Siitä tulee selvitä kaikki ehdotuksen olennaiset tiedot mukaan lukien tieteellisen hankkeen tiivistelmä ja toimintasuunnitelma alustavine ohjelmineen ja julkaisusuunnitelmineen, budjetin pääkohdat, olemassa oleva ja haettu rahoitus (hankkeella tulee olla myös muita rahoituslähteitä), aikataulu sekä mahdolliset kumppanit Suomessa sekä Saksassa, Itävallassa tai Sveitsissä. Liitä hakemuksen lisäksi työryhmän jäsenten ansioluettelo (maks. 2 s.). Olemassa olevat kumppanuudet kohdemaissa katsotaan eduksi. Rahoitettujen tapahtumien tulee tähdätä kansainvälisiin yhteisjulkaisuihin tai vähintään kansainväliseen rahoitushakuun osallistumiseen. Yhteiskunnallinen vuorovaikutus esimerkiksi yleisöesitelmien, paneelikeskustelujen ja kansantajuistavien julkaisujen/blogitekstien muodossa katsotaan eduksi.

Projekti tulee toteuttaa ensisijaisesti vuoden 2024 aikana Saksassa, Itävallassa tai Sveitsissä. Tuemme valittuja projekteja korkeintaan 5 000 eurolla. Avustus on kertaluontoinen.

Lähetä hakemus ja CV yhtenä pdf-tiedostona viimeistään 30.11.2023 mennessä osoitteeseen suvi.wartiovaara at finstitut.de otsikolla AVOIN OHJELMAHAKU 2024.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Suomen Saksan-instituutin johtajan avustaja Suvi Wartiovaara (suvi.wartiovaara at finstitut.de) sähköpostitse.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Suvi Wartiovaara
suvi.wartiovaara at finstitut.de
https://finnland-institut.de/events/avoin-ohjelmahaku-2024/?lang=fi

Ilmoitus vanhenee: 30.11.2023 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/avoin-ohjelmahaku-metsaaiheisille-tieteellisille-projekteille-2024/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko