[H-verkko] Esitelmät ja keskustelutilaisuudet: Keskiajan tutkimuksen seura – Glossa ry:n marraskuu 2023 esitelmäilta: Mitä annettavaa historian elävöityksellä on tutkimukselle?

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Loka 10 10:20:41 EET 2023


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Keskiajan tutkimuksen seura – Glossa ry:n marraskuu 2023 esitelmäilta: Mitä annettavaa historian elävöityksellä on tutkimukselle?

17.11.2023 klo 17:15 -  klo 18:00 Tieteiden talo, sali 505 (Kirkkokatu 6, Helsinki)
--------------------------------------------
Paneelikeskustelussa tarkastellaan historian tutkimuksen ja elävöittämisen suhdetta. Historian elävöittäminen ymmärretään tässä yhteydessä laajasti kattamaan kaikenlainen historiallisten tuotteiden ja toimintojen uudelleen luominen nykyajassa. Historian elävöittäminen voi motivoida opiskelemaan ja tutkimaan historiaa sekä toimia historiallisen tiedon välittämisen välikappaleena esimerkiksi osana museoiden toimintaa. Mitä annettavaa näillä kahdella lähestymistavalla on toisilleen? Voiko historian elävöittämisestä saatuja havaintoja hyödyntää tutkimuksessa?

Keskustelijoina ovat FM Ilari Aalto, FT Jenni Lares ja FT Antti Ijäs. Aalto on arkeologi, joka on erikoistunut keskiajan kaupunkien ja kirkkojen tutkimiseen. Hän elävöittää harrastuksena keskiajan oppinutta kulttuuria. Lares on tutkinut juomakulttuurien historiaa, henkilötarinoiden käyttöä historiantutkimuksessa ja historiaa käsitteleviä pelejä. Hän on aktiivinen historian elävöittäjä ja roolipelaaja. Ijäs on tutkinut antiikin, keskiajan ja uuden ajan tietoa välittävää kirjallisuutta ja kehotekniikan historiaa. Hänen erityisenä kiinnostuksen kohteenaan on historiallinen miekkailu- ja painikirjallisuus sekä sotilaspedagogiikan historia.

Tervetuloa! Tilaisuus on ilmainen, eikö siihen ole ennakkoilmoittautumista.

Voit seurata tilaisuutta myös etänä:
https://helsinki.zoom.us/j/69153782232…
Meeting ID: 691 5378 2232
Passcode: 683808See less


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Sanna Supponen, Glossa ry
puheenjohtaja at glossa.fi


Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/keskiajan-tutkimuksen-seura-glossa-ryn-marraskuu-2023-esitelmailta-mita-annettavaa-historian-elavoityksella-on-tutkimukselle/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko